A primit 19 ani de închisoare, după ce a violat o femeie, i-a tranşat cadavrul şi l-a aruncat în râul Argeş

0
472

Recidivistul acuzat că a violat și a ucis o femeie, apoi i-a tranșat cadavrul, Florin Mînzăraru, a fost condamnat luni de Tribunalul Argeș. Acesta a primit 19 ani de închisoare, însă sentința nu a fost una definitivă. Instanța l-a condamnat pe inculpat la 15 ani de închisoare și 5 ani interzicerea unor drepturi pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, 5 ani de închisoare și 5 ani interzicerea unor drepturi pentru săvârșirea infracțiunii de viol, 4 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat și un an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de morminte.

A fost aplicată pedeapsa cea mai grea după contopirea pedepselor, de 15 ani închisoare şi 5 ani interzicerea unor drepturi, la care se mai adaugă un spor de 3 ani de închisoare. Mai mult decât atât, instanța a revocat beneficiul liberării condiționate pentru restul de pedeapsă de 1.046 de zile, rămas neexecutat din pedeapsa de 8 ani închisoare aplicată inculpatului în anul 2008 de Judecătoria Topoloveni, pentru săvârșirea infracțiunii de viol.

Sentinţa pronunţată de Tribunalul Argeş arată că se dispune contopirea acestui rest de pedeapsă cu pedeapsa aplicată prin prezenta sentință, urmând ca „inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 18 ani închisoare (…) și 5 ani interzicerea unor drepturi (…), sporită cu un an de închisoare. În total va executa 19 ani de închisoare (…) și 5 ani interzicerea drepturilor”. Florin Mînzăraru a mai fost obligat să plătească despăgubiri totale de 400.000 de lei către părțile civile din dosar, precum și o prestație lunară de 1.000 de lei fiicei victimei, care are opt ani, de la data săvârșirii faptelor și „până la încetarea stării de nevoie către partea civilă minoră”.

Acesta trebuie să plătească şi cheltuielile de judecată în valoare de 27.500 lei. Sentința pronunțată de Tribunalul Argeș nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Pitești.

Vă reamintim că inculpatul Florin Mînzăraru a ucis o femeie prin sugrumare și a transportat cadavrul la locuința sa, unde l-a tranșat într-o cadă, nu înainte de a lua bijuteriile victimei, pe care le-a amanetat în ziua următoare, încheind în acest sens un contract în nume propriu. A aruncat fragmentele de cadavru în râul Argeș, acestea fiind găsite la date diferite, respectiv în cursul lunilor mai-iunie 2013.

LASA UN RASPUNS