A fost propus ca ministru al Economiei. Care sunt priorităţile liberalului Andrei Gerea, imediat ce va fi pus în funcţie

0
398

Liberalul Andrei Gerea, propus pentru funcţia de ministru al Economiei. Deputatul USL de Argeş este susţinut atât de colegii săi de partid, cât şi de premierul Victor Ponta pentru această funcţie importantă. Liberalul spune că una dintre priorităţile sale va fi privatizarea Oltchim.

Preşedintele PNL Crin Antonescu şi-a manifestat încrederea faţă de Andrei Gerea, deputat USL de Argeş şi liderul grupului liberal în Camera Deputaţilor, spunând că pentru PNL ministrul Economiei este unul important şi în acelaşi timp cu greutate. Andrei Gerea este propunerea PNL pentru portofoliul de la ministerul Economiei, pe semne că liberalii reuşesc să obţină în guvernarea lui Victor Ponta mai mult decât social democraţii argeşeni care nu au nici un ministru în echipa actuală.andrei exclusiv.jpg

Una dintre priorităţile lui Gerea ar fi privatizarea Oltchim, după câte chiar el a declarat acest lucru. Reamintim că Varujan Vosganian şi-a dat demisia, săptămâna trecută, din funcţia de ministru al Economiei, iar portofoliul a fost preluat ca interimar de către ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu. Varujan a făcut anunţul după ce a ieşit din cabinetul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde a avut loc o şedinţă a liderilor PNL la care au participat şi premierul Victor Ponta şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. Demisia a fost prezentată la scurt timp după votul dat în Senat de respingere a solicitării procurorului general al Parchetului ICCJ privind începerea urmăririi penale împotriva lui Vosganian. crin antonescu si andrei gerea

Propunerea ca Andrei Gerea să fie noul ministru al Economiei a fost aprobată în Biroul Politic Naţional, în unanimitate, de către cei 58 de membri prezenţi la şedinţă. „Pentru noi este unul dintre cele mai importante ministere. Sper ca odată cu Andrei Gerea o generaţie nouă, mai tânără să îşi facă intrarea să şi treacă proba de foc în cele mai grele ministere. Cred în Andrei Gerea că va face faţă acestui minister”, a fost declaraţia lui Crin Antonescu la anunţarea nominalizării Gerea.

Deputatul de Argeş are 45 de ani şi a absolvit în 1997 Academia de Studii Economice în Bucureşti la Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică. Primul lui loc de muncă a fost ca electronist automatizări la Automatica SA. Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, Andrei Gerea are o vechime de 23 de ani în PNL, ocupând pe rând funcţiile de vicepreşedinte al Organizaţiei Tineretului Universitar Bucureşti, secretar Relaţii Interne al aceleiaşi organizaţii şi apoi vicepreşedinte. În perioada 1994 – 1996 a fost vicepreşedinte al TNL Bucureşti, vicepreşedinte al PNL sector 1, iar din 2002 este vicepreşedinte al PNL Argeş.

Ca activitate profesională, a început în 1987 ca electronist automatizări la Automatica SA, apoi în perioada 1988 – 1992 a fost electronist la ICE Felix Computers SA, timp de un an director comercial la Van Soestbergen SRL, între 1993 şi 1997 merceolog la Industrialexport. În intervalul 1997 – 2002 a fost manager realţii cu clienţii la Eximbank România, iar între 2000 şi 2001 a ocupat un post similar la Emporiki Bank, aceeaşi poziţie deţinând-o şi în perioada 2002-2004 la Alpha Bank. Totodată, a fost şi director de sucursală la Banca Ţiriac, filiala Piteşti. În 1996 – 2000 şi 2000 – 2004 a fost consilier local la sectorul 1, iar în perioada 1998 – 2000 a fost şi membru al Consiliului de Dezvoltare Regională Bucureşti – Ilfov.

În perioada 1999 – 2000, Gerea a fost membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale Poşta Română SA. Argeşeanul se află la al treilea mandat de deputat, iar conform declaraţiei de avere, acesta deţine împreună cu soţia sa, Ayten, un apartament de 101 metri pătraţi în Piteşti, achiziţionat în 2005, şi o casă de 220 de metri pătraţi, în Ştefăneşti – Argeş, cumpărată în 2007.

LASA UN RASPUNS