A fost INAUGURATA! Casa Universitarilor, una dintre cele mai moderne clădiri ale orașului Pitești

0
686

Miercuri, 30 iunie 2021, într-o atmosferă destinsă, conducerea Universității din Pitești a organizat o conferință de presă cu prilejul inaugurării edificiului Casa Universitarilor. Alături de Rectorul Dumitru Chirleșan și Președintele Senatului UPIT Mihaela Diaconu au fost prezenți si fostii Rectori Gheorghe Secară, Ionel Didea, Sebastian Pârlac, reprezentantul Primăriei Pitești, Dir. Dan Teodorescu și membrii Consiliului de Administrație.

În deschiderea evenimentului, Rectorul Dumitru Chirleșan a evocat efortul comun al principalilor factori care au contribuit la realizarea lucrărilor de reabilitare a construcției, în special Ministerul Educației pentru spijinul financiar. Casa Universitarilor, așa cum este cunoscută mediului academic, precum și întregii comunități, devine un Centru de Cultură și Civilizație SE European în care membri ai UPIT sau ai altor instituții au un aport prin capital cultural, științific sau ideologic care să dezvolte societatea argeșeană.

Momentul inaugurării a trezit, totodată, amintiri și nostalgii celor care au cunoscut edificiul de la preluarea lui în patrimoniul universității și au petrecut momente memorabile din viață.

LASA UN RASPUNS