19 PERCHEZITII IN ARGES! Evaziune fiscala. MAI MULTE FIRME SUNT VIZATE

0
796

Timp de două zile, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au făcut 19 percheziții.

Toate au vizat administrarea de probe în două dosare de evaziune fiscală. Descinderile au avut loc la sediile unor societăți comerciale și locuințele unor persoanele suspecte.
Astfel, joi au avut loc 13 percheziții, dintre care 10 în municipiul Pitești, una în Câmpulung, una în Mioveni și una în comuna Davidești.

Din cercetări s-a stabilit că doi bărbați, ambii de 52 de ani, din Pitești, având calitatea de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi înregistrat în evidențele contabile ale societăților achiziții fictive de bunuri, prejudiciul estimat fiind de 1.800.000 lei, reprezentând TVA dedus în mod fraudulos şi impozit pe profit neplătit la bugetul de stat, dedus prin micşorarea artificială a bazei impozabile“, anunţă IPJ Argeş. Au fost ridicate documente şi cei doi suspecţi au fost duşi la audieri. oamenii legii au pus sechestru pe toate bunurile ce le aparţin celor doi oameni de afaceri.

Vineri, poliţiştii au organiziat alte 6 percheziţii domiciliare, dintre care una în Piteşti, una în Bucureşti, una în Curtea de Argeş, una în Merişani şi două în Ştefăneşti, la sediul mai multor societăţi comerciale şi locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală.
Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2015-2017, un bărbat de 76 de ani, din Piteşti, ar fi înregistrat în mod fictiv achiziţia a peste 12 tone de deşeuri din materiale plastice rezultate din procesul tehnologic, de la mai multe societăţi comerciale cu obiect de activitate de prelucrare material plastic, cu scopul eludării de la plata taxelor către bugetul de stat.

Firma, având ca obiect de activitate colectarea de deşeuri, nu era autorizată pentru reciclarea sau distrugerea deşeurilor, nu a prezentat materialele pentru care au fost înregistrate contracte de colectare sau documente din care să reiasă predarea deşeurilor către alte firme autorizate pentru reciclare sau distrugere. Astfel au fost obţinute bonificaţii de la Organizaţiile de Transfer a Responsabilităţii, în valoare de aproape 5.500.000 de lei, sume care, în lipsa colectării, ar fi trebuit să fie achitate către bugetul de stat prin Administraţia Fondului de Mediu.

În urma perchezițiilor, au fost identificate şi ridicate acte și documente contabile, precum şi două laptopuri, iar bărbatul a fost condus la sediul poliției pentru audieri, transmite Inspectoratul Judetean pentru Politie Arges.

LASA UN RASPUNS