VREME CALDĂ pentru perioada din calendar. Iată prognoza pentru trei zile

0
512

Vreme mult mai caldă față de normalul perioadei. În zilele următoare, în întreaga țară, vor fi valori peste normele climatologice ale datei din calendar.

Duminică, vremea va fi în general frumoasă, iar regimul termic va fi caracterizat de valori peste mediile climatologice ale perioadei în majoritatea regiunilor, exceptând sudul și sud-estul unde temperaturile se vor situa în jurul normelor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 grade pe litoral 25 de grade în regiunile vestice, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, spre -3 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață.

Luni, vremea va fi predominant frumoasă și, îndeosebi în vestul, nord-vestul și centrul țării, caldă pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 grade pe litoral și 25 de grade, local, în regiunile intracarpatice, posibil izolat 26 de grade în vest. Temperaturile minime se vor situa între 4 și 14 grade, mai scăzute, spre 0 grade, în estul Transilvaniei. În zonele joase de relief, dimineața și noaptea, izolat va fi ceață.

Marţi, vremea va fi în continuare predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil în nord-estul teritoriului și mai mult senin în rest, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 grade pe litoral și 25 de grade izolat, tot in regiunile vestice, iar cele minime se vor situa, în general, între 2 și 12 grade.

LASA UN RASPUNS