Viceprim-ministrul Daniel Suciu, extrem de vehement, la Pitești: ”NU MAI ACCEPT să se pună la îndoială”

0
1408

Vicepremierul României, prezent luni în Argeș, a vorbit despre proiectele pe PNDL, investițiile care se desfășoară la acest moment peste tot în țară și implicit în județul Argeș. Daniel Suciu, viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării, a transmis că, în județul nostru cele două etape ale PNDL contabilizează 1,3 miliarde lei, și anume 232 de proiecte.

Astăzi, în județul Argeș, vom implementa 106 de obiective de apă și canalizare, 41 de unități de învățământ, 48 de drumuri, 10 de unități sanitare, 25 poduri, piețe publice și sisteme de iluminat. Doar prin PNDL și doar în județul dumneavoastră, avem cele mai mari investiții în sistemul de sănătate, și aici mă refer la Spitalul de la Mioveni, proiect cu o valoare alocată de către MDRAP de 93 milioane lei, practic facem un spital de la zero. De asemenea, Spitalul Județean de Urgență Pitești beneficiază de aproape 76 miloane de lei și vă felicit, domnule președinte și stimați colegi, că ați pus preț foarte mare pe sănătate și noi nu ne facem decât datoria, a declarat viceprim-ministrul și ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice, Daniel Suciu, atrăgând atenția că deși se lansează discuția în spațiul public că Guvernul României nu investește în sănătate, acest lucru nu este așa, iar un exemplu este dat chiar de județul Argeș, unde au loc cele mai mari investiții în sistemul de sănătate.

Place unora sau nu place unora, programul a fost creat și implementat de fostul vicepremier Liviu Dragnea împreună cu Sevil Shhaideh și astăzi când discutăm, din 2013, în România sunt asigurate finanțări de 47 miliarde de lei, adică peste 10 miliarde de euro, în 12.681 de obiective de investiții. Sunt cumva puține? Eu cred că nu. Asta înseamnă o medie de 4 obiective de investiții, doar prin PNDL, pe fiecare unitate administrativ teritorială. (…) Nu mai accept ca doar din interese policianiste și meschine să se pună la îndoială ceea ce face acest program, de aceea am început prin a întreba primarii, indiferent de culoarea lor politică, dacă este bine să ne luăm după unii sau alții și să oprim acest program. Asta pentru că este o mare prostie să folosești un program care funcționează atât de bine doar pentru că cineva are ceva de împărțit cu PSD sau cu Guvernul.”, a mai declarat viceprim-ministrul Daniel Suciu la Argeș.

Primarii aflați în sala mare a Consiliului Județean Argeș au luat, rând pe rând, cuvântul la întâlnirea cu ministrul Dezvoltării. Edilul din Albota, Ion Dumitru, președintele Asociației Comunelor din Argeș, a transmis că a avut o foarte bună colaborare cu ministerul, pentru implementarea proiectelor PNDL: ”Nu am crezut că există un minister cu care să colaborez așa de bine, pentru că am mai derulat proiecte și pe alte măsuri. Să dea Dumnezeu să vă mențineți ritmul și seriozitatea de care se dă dovadă, pentru că vreau să vă spun că se rezolvă multe lucruri și prin telefon, prin mail și nu neapărat să ne ducem la București pentru două rânduri sau o hârtiuță.”.

LASA UN RASPUNS