Vezi câţi şomeri reuşesc să se angajeze în urma burselor organizate de AJOFM

0
573

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş a organizat de la începutul anului şi până în prezent patru burse în scopul de a ajuta şomerii să îşi găsească de lucru. În urma monitorizării efectuate după organizarea acestor burse, Nicolae Bădescu, directorul AJOFM Argeş a explicat şi care sunt rezultatele acestora. La ultima bursă organizată, pentru persoanele marginalizate social, nu există încă o situaţie clară a celor care s-au angajat, deoarece monitorizarea se efectuează în timp de 30 de zile de la data desfăşurării bursei. Iată însă care a fost situaţia la primele 3 burse organizate în acest an:

  • La bursa generală a locurilor de muncă din data de 19 aprilie au participat 68 de agenţi economici, au fost 772 de locuri de muncă vacante oferite. Au participat 1850 de persoane, fiind 529 selectate în vederea încadrării, iar la o lună de la desfăşurarea bursei au fost angajate 93 de persoane, 29 fiind tineri.
  • La bursa locurilor de muncă pentru tineri, din data de 9 mai, au participat 34 de agenţi economici, unde au fost 170 de locuri de muncă vacante oferite şi au participat 300 de persoane, iar dintre acestea 76 au fost selectate în vederea încadrării, pentru ca la o lună de la desfăşurarea bursei să fie angajate 11 persoane.
  • La bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi din 27 septembrie, au participat 38 de agenţi economici, fiind 322 de locuri de muncă vacante, dintre care 36 pentru absolvenţi de studii superioare. Au participat 600 persoane, dintre care 500 de absolvenţi de învăţământ, 214 fiind selectate în vederea încadrării, iar la o lună de la desfăşurarea bursei a fost angajată o persoană din rândul absolvenţilor şi 32 de persoane care fac parte din alte categorii.

LASA UN RASPUNS