Urs, ÎMPUȘCAT. La doar o oră, un altul a dat ATACUL. Primar Corbi: ”A devenit o TEROARE” pentru oameni

0
13373

Urs împușcat în comuna Corbi. Culmea, în aceeași seară, un alt urs a dat atacul într-o gospodărie din localitate și a omorât un porc, după ce a distrus un gard și a stricat mai multe țigle de pe casa unei locuințe din zonă.

Sute de urși fac probleme locuitorilor din zona de nord a județului. S-au înmulțit, iar ursul își face apariția foarte des în gospodăriile oamenilor, aceștia temându-se și pentru viața lor, nemaipunându-se în discuție faptul că sunt nenumărate pagube lăsate în urmă.

În urmă cu două zile, în zonă a fost împușcat un urs, acțiune a Ocolului Silvic Domnești, în urma aprobării date de Ministerul Mediului, prin Prefectura Argeș. Culmea, o oră mai târziu un alt urs a dat atacul într-o gospodărie din Corbi. Animalul sălbatic a urcat pe gard, ulterior pe casă, unde a distrus unele țigle de pe acoperiș, a intrat în cotețul porcului, unde a omorât animalul, iar familia s-a arătat îngrozită de apariția ursului care i-a lăsat cu pagube serioase.

Sunt sute de urși în zona de nord. Dacă nu se iau măsuri de vânătoare, vor fi mari probleme. Mai ales acum că nu avem fructe, nu au ce mânca nici în pădure și coboară în gospodării. Oamenii se întâlnesc cu urșii așa cum se întâlnesc cu câinii. În fiecare seară își fac apariția. Au devenit o teroare pentru oameni, pentru viața lor.”, ne-a declarat primarul comunei Corbi, Virgil Baciu. 

LASA UN RASPUNS