Sprijin psihologic GRATUIT pentru persoanele afectate de Coronavirus și implicit de STAREA DE URGENȚĂ

0
2677

Institutul de Psihologie GAMMA oferă, la cerere, sprijin psihologic GRATUIT în cadrul proiectului GAMMA Health Project, adresându-se populației și profesioniștilor din domeniul sănătății și din alte arii profesionale implicate în lupta COVID-19, pentru adaptarea și gestionarea problemelor și provocărilor aduse de situația prezentă. Suportul psihologic va fi oferit de către o echipă de 65 de voluntari (psihologi, psihoterapeuți practicanți, consilieri, coach, psihoterapeuți în formare) și se va derula prin intermediul telefonului sau a apelurilor video pe Whatsapp, în funcție de posibilitățile solicitanților. Printre acești voluntari sunt și persoane din Argeș, precum Maria-Luiza Tudor, psihoterapeut în formare (foto). 

Prin acest proiect, Institutul de Psihologie GAMMA își propune să susțină populația în vederea dezvoltării abilităților de coping, pe plan personal și profesional. Obiectivele proiectului se centrează pe:
● Educarea populației pentru a gestiona presiunile aduse de situația de urgență, atât pe perioada acesteia, cât și pe termen lung, în reorganizarea vieții după aceasta;
● Scăderea incidenței depresiei, anxietății și a altor patologii, în rândul populației;
● Crearea unui parteneriat public-privat și a unui demers concentrat al societății civile, pentru sprijinirea populației în situații de criză.

Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului se concretizează în:
● Sesiuni de sprijin psihologic, de 20-30 min, la solicitarea celor care au nevoie, fie în urma
solicitării telefonice la tel. 0741 093 131, fie prin completarea unui formular online pe pagina www.gammaclinic-psychology.ro. Aceste solicitări vor putea fi primite începând de miercuri, 22 aprilie 2020.
● Informarea populației cu privire la modalitățile sănătoase de gestionare a dificultăților aduse de starea de urgență (din punct de vedere mental, emoțional, relațional).

Proiectul GAMMA Health Project a pornit ca răspuns la nevoia urgentă a oamenilor de a găsi
modalități prin care să facă față presiunilor actuale și de a-și menține o stare de echilibru. În același timp, vizăm și perioada de după ieșirea din starea de urgență, pentru a sprijini populația în reconstrucția vieții, în mod adaptativ.
Solicitările celor interesați vor putea fi preluate începând cu data de 22 aprilie 2020, fie telefonic, fie în urma completării formularului de pe site-ul www.gammaclinic-psychology.ro, ne-a transmis președinte AICSCC – Gamma Institute, psih. principal Diana Laura Ciubotaru (foto).

LASA UN RASPUNS