Senator PSD de Arges, detalii importante privind acordarea de medicamente compensate!

0
198

Cristina Stocheci, senator PSD de Argeș, a transmis ca plafonul de venituri din pensie și indemnizație socială pentru cei care pot beneficia de medicamente compensate cu 90% crește. “Prin Hotărârea de Guvern promovată de Ministerul Sănătății, plafonul de venituri din pensie și indemnizație socială pentru cei care pot beneficia de medicamente compensate cu 90% crește de la 1.429 lei la 1.608 lei/lună, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.
Decizia Ministerului Sănătății de a promova o Hotărâre de Guvern prin care să se ridice pragul de venituri pentru cei care beneficiază de compensări mai mari la medicamente este o măsură justă și echitabilă, care protejează accesul la medicamente pentru pensionarii cu pensii mici.

Dacă nu s-ar fi intervenit, o parte dintre acești pensionari ar fi pierdut acest beneficiu ca urmare a majorării punctului de pensie cu 12,5%. Este o măsură care arată că cei cu pensii mici sunt protejați atâta timp cât PSD se află la guvernare.“, a transmis Cristina Stocheci, senator PSD de Arges.

LASA UN RASPUNS