S-a DESCHIS Târgul Internațional de Echipamente și Utilaje Agricole ”AGRO Pitești”. Ediția a III-a, cu nenumărați expozanți

0
1008

Astăzi a avut loc deschiderea oficială a Târgului Internațional de Echipamente și Utilaje Agricole ”AGRO Pitești”, eveniment aflat la cea de-a III-a ediție. Nenumărate oficialități au participat la acest mare eveniment organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, sub conducerea președintelui George Caval. Printre participanți, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, acesta fiind și cel care a deschis evenimentul printr-un discurs oficial ținut pe scena amplasată la Complexul Comercial Jupiter City, acolo unde de altfel are loc și expoziția de echipamente și utilaje agricole și se va desfășura până la data de 29 aprilie, ora 16.00.

AGRO PITEȘTI a crescut și a devenit Târg Regional, organizat de Camera de Comerț Industrie și Agricultură Argeș cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, Prefecturii Argeș, AFIR, APIA, Direcția Agricolă Argeș, Primăriile Pitești, Mioveni, Topoloveni, Bradu, Camera de Comerț și Industrie a României, Romexpo. De asemenea, pe lângă expoziția bogată în utilaje și echipamente agricole, în cadrul expoziției sunt nenumărate standuri ale producătorilor locali, cu produse tradiționale românești expuse spre vânzare pentru cumpărători.

Anul acesta, Târgul Internațional de Echipamente și Utilaje Agricole “AGRO Pitești” vine cu cel puțin un element de noutate – Asocierea la AGRO Pitești a Caravanei “Alege Oaia!” promovată de Ministerul Agriculturii prin Direcțiile Agricole din țară. Astfel, sâmbătă, 28 aprilie 2018, la AGRO Pitești va participa ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat George Caval, președintele CCIA Argeș. Astfel, pentru a face cunoscută tuturor consumatorilor savoarea și diversitatea preparatelor din carne de oaie, dar și pentru a încuraja consumul de carne de oaie, toți piteștenii și nu numai sunt așteptați timp de două zile, 28 și 29 aprilie, în incinta Complexului Comercial Jupiter City din Pitești, în cadrul Târgului Internațional de Echipamente și Utilaje Agricole AGRO PITEȘTI Ediția a III-a.

Vizitatorii vor putea degusta tocăniță de oaie, pastramă, cârnați, brânzeturi, iar cei interesați vor putea să își procure carne și produse din carne de oaie.

Acțiunea face parte din Campania ”Alege Oaia!” demarată în anul 2017 de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și se urmareste valorificarea productiilor agroalimentare provenite de la specia ovine, cresterea valorii de export prin produse prelucrate, atragerea fortei de munca in sectorul de prelucrare a carnii si a produselor din carne de oaie, dar si pastrarea traditiilor privind preparatele culinare din aceasta specie, in special in zonele montane.

Obiectivul final al acestei campanii este păstrarea tradițiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a cărnii de oaie, creșterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea la nivel național a unei piețe de gross, iar la nivel județean constituirea de magazine destinate comercializării cărnii și a produselor din carne de oaie.

Printre oficialitățile ce au dorit să participe la deschiderea evenimentului și au fost alături de organizatori: primarul Cornel Ionică, președintele CJ Argeș, Dan Manu, prefectul Emilian Dragnea, europarlamentarul Gabriela Zoană, deputatul Dănuț Bica, deputatul Ionuț Moșteanu, consilierul județean Marius Postelnicescu, șeful APIA Argeș, Marius Stroescu și mulți alții.

LASA UN RASPUNS