Roweb investeste 3.692.607 lei, din fonduri europene si proprii, in noua cladire de birouri din Pitesti!

0
1868

Piata IT din Romania continua sa inregistreze si in 2022 o crestere importanta, Pitestiul fiind unul dintre orasele in care, atat numarul angajarilor, cat si cel al proiectelor din domeniu este in plina evolutie. Nu o demonstreaza doar cifrele din statistici, ci si cele mai recente investitii din piata.

Noua cladire de birouri construita de Roweb in Pitesti pentru a-si extinde sediul central este un exemplu in acest sens. Investitia, facuta de compania software – 60% fonduri europene si 40% fonduri proprii – se ridica la 3.692.607 lei si a fost directionata atat pentru constructia propriu-zisa a cladirii, cat si pentru achizitia de noi echipamente tehnice si tehnologice.

Cladirea are 55 spatii de lucru (mai multe sali de sedinta, spatii recreative si un data center), birourile fiind gandite sa respecte distanta de siguranta, sa ofere confort si, mai ales, sa creeze o atmosfera moderna si integranta. 

“Constructia noii cladiri a fost deja finalizata din toamna anului 2021, asigurandu-ne, astfel, ca toti angajatii care isi doresc sa lucreze exclusiv de la birou sau in sistem hibrid pot face acest lucru in siguranta si intr-un mediu modern. In plus, ca efect al crest 20% – inclusiv in Pitesti – astfel ca ne-am propus sa avem spatii de lucru pregatite pentru noii colegi.” , a declarat Viorel Costea, Co-Founder & CEO Roweb.

CITESTE SI: ROWEB, în Topul firmelor din Argeș! Compania, PREMIATĂ la cel mai important eveniment de business al anului

Focusul principal al companiei argesene: dezvoltarea de proiecte pentru piata internationala

In prezent, compania are in derulare in special proiecte pentru piata internationala (in portofoliu avand companii din peste 30 de tari), cel mai lung parteneriat cu un client fiind de 16 ani. Focusul de business al Roweb este pe oferirea de servicii de development (pentru solutii enterprise web si mobile) in sistem outsourcing si servicii de custom software development cu echipe in-house. 

“Roweb s-a dovedit a fi un partener excelent cu care sa lucrezi, oferindu-ne o echipa extrem de receptiva. In timpul colaborarii noastre, a fost foarte usor sa comunic cu ei si au fost foarte flexibili in indeplinirea cerintelor noastre. Datorita complexitatii proiectului, au aparut destul de des noi cerinte si au reusit mereu sa gaseasca si sa implementeze la timp solutia adecvata. Nu as ezita sa ii recomand pentru proiecte business complexe.”, a declarat Jean Waucquez, Owner WHISE.

Din portofoliul companiei, cele mai vechi proiecte (cu derulare continua) sunt dezvoltate pentru companii cu notorietate precum WHISE (Belgia), TourPaq Aps (Danemarca), nGage (UK), etc. 

Solutii IT (aplicatii) dezvoltate pentru nevoile punctuale din piata 

Dincolo de focusul principal al business-ului, echipele Roweb s-au concentrat si pe dezvoltarea unor produse digitale care sa raspunda punctual nevoilor din piata. 

Asa a aparut, de exemplu, HoReKa – o solutie completa pentru restaurante (care integreaza website si aplicatie pentru comenzi online, aplicatie pentru livratori, meniu contactless, rezervari online, modul online, integrari cu aplicatii externe, etc). 

O alta aplicatie importanta dezvoltata de Roweb este solutia SmartCity. Aceasta a fost adoptata anul trecut si de catre Primaria Pitesti. Aceasta a fost gandita ca solutie digitala completa capabila sa simplificea managementul sesizarilor si comunicarilor in orase/comunitati.

Ca o completare a solutiei SmartCity a fost dezvoltata si SmartSanitation – o solutie modulara pentru managementul deseurilor care integreaza:

  • aplicatie mobila dedicata pentru colectorii de deseuri
  • aplicatie web cloud pentru management care integreaza mai multe module (CRM, Operatiuni, Financiar, etc.)
  • aplicatie dedicata pentru clientul final

(Aplicatia poate fi implementata fie ca parte a solutiei complete SmartCity, fie individual.)

Compania Roweb – pe piata din 2004 – a inceput cu parteneriatul dintre un profesor si elevii sai

Pe piata inca din 2004 – cand programarea facea primii pasi in definirea ca oportunitate de business – compania Roweb a inceput cu un parteneriat intre profesorul de informatica Viorel Costea si 3 absolventi ai Universitatii din (care i-au fost elevi in perioada liceului). 

Parteneriatul s-a dovedit suficient de solid cat sa ramana neschimbat in cei peste 17 ani si sa ofere premisele pentru o crestere constanta. In prezent, compania are 130+ de angajati si birouri in 3 orase (Pitesti – headquarter, Bucuresti si Craiova).

“Am creat compania in 2004 cu scopul de a aduce pe piata produse software capabile sa rezolve problemele clientilor. Ideea din spatele companiei este de a oferi servicii competitive, atat din perspectiva costurilor, cat si din cea a calitatii, sa construim un portofoliu solid de clienti impreuna cu care sa crestem si sa ne dezvoltam. Ne propunem constant sa fim cu un pas inaintea schimbarilor, lucrand cu tehnologii moderne astfel incat clientii nostri sa beneficieze pe termen lung de solutii flexibile. Misiunea noastra este de ne sincroniza abordarile de development cu inovatiile tehnologice astfel incat solutiile software dezvoltate de noi sa se pastreze relevante pe piata pe termen lung.”, a declarat Viorel Costea, Co-Founder & CEO Roweb.

CITESTE SI: Cum reușește restaurantul GreenPub (Mioveni) să fie PROFITABIL în perioada de izolare cu ajutorul soluției digitale de la ROWEB

LASA UN RASPUNS