Noi ”ACHIZIȚII” la Davila! VEDETE ale teatrului românesc vor juca pentru publicul argeșean

0
4377

Se deschide stagiunea Teatrului Alexandru Davila din Pitești 2017 – 2018 cu premiera piesei ”Romeo și Julieta”, spectacol în care vor urca pe scenă cunoscuți actori de talie națională care, din această toamnă, sunt angajați ai instituției de cultură din Argeș.

Premiera spectacolului Romeo și Juliera, de William Shakespeare, va avea loc pe 23 septembrie, iar unii dintre cei mai îndrăgiți actori români vor urca pe scena mare de la Davila. Din distribuți fac parte: Sorin Dobrin, Ada Dumitru, Constantin Cotimanis, Paula Chirilă, Adrian Păduraru, Dan Ivănesei, Gabriel Gheorghe, Adrian Duță, Iulia Dumitru, Robert Tudor, Dan Andrei, Mirela Dinu, Mirela Popescu, Daniela Butușină, Puiu Mărgescu, Elena Mengheși. Regia Artistică: Bogdan Cioabă, iar scenografia este semnată Cristina Ciucu.

M-am gândit aproximativ 15 minute când mi-a propus Nicu Poghirc să vin la Pitești și să știți că sunt foarte bucuros că mă aflu aici. Este un mediu în care îmi place să lucrez, pentru că vine fiecare cu idei, schimbăm păreri.”, ne-a declarat actorul Constantin Cotimanis, acesta aflându-se printre noile ”achiziții” de la Davila, alături de Paula Chirilă și Adrian Păduraru.

Faptul că Teatrul Davila se află într-o schimbare. Asta ne-a făcut pe toți să venim. Și faptul că ne-a plăcut proiectul domnului director, care cred că va reuși și va fi un proiect frumos.”, a adăugat actrița Paula Chirilă.

Daniela Butușină se află printre actorii vechi ai Teatrului Davila care vor urca pe scenă în piesa Romeo și Julieta. ”Lucrez de 20 de ani în teatru și mărturisesc că am avut și momente de adâncă frustrare. Chiar dacă apariția mea în această piesa este una de foarte scurtă durată, câștigul personal și profesional e unul foarte mare”, a declarat Butușină în cadrul conferinței de presă de marți.

Managerul Nicolae Poghirc speră ca numărul spectatorilor să fie unul foarte mare la deschiderea stagiunii, însă mărturisește că este conștient de faptul că publicul nu va da buluc la teatru imediat, ci trebuie schimbat repertoriul pentru a veni cu o ofertă profesionistă în întâmpinarea spectatorilor. 

LASA UN RASPUNS