Ministrul Anton Anton, despre propunerea lui Robert Tudorache pentru candidatura la Parlamentul European

0
2737

Filiala ALDE Argeș l-a nominalizat pe secretarul de stat Robert Tudorache pentru candidatura la Parlamentul European. Miercuri, la nivel central, se va face evaluarea tuturor dosarelor și se va decide și ordinea pe listă. ”Sunt onorat și le mulțumesc colegilor pentru propunere. M-am pregătit pentru această candidatură cu un proiect în domeniul energiei. Evaluarea urmează să se facă în Biroul Politic Central și funcție de aceasta urmează să se stabilească și locul pe listă. Voi depune toate eforturile pentru a aduce cât mai multe voturi pentru ALDE, la aceste alegeri.“, a declarat Robert Tudorache, în conferința de presă susținută luni, la sediul organizației județene a ALDE, alături de ministrul Energiei Anton Anton și de șefa ALDE Argeș Simona Brătulescu.

Dintre toate evaluările făcute de diverse persoane sau sondaje, sunt partide creditate cu un procentaj fix și partide în creștere. ALDE este unul dintre partidele cu potențial de creștere, în mod deosebit în Argeș. Este foarte important să avem candidați credibili pentru că, din păcate, cred că suntem unicat la Bruxelles: europarlamentarii noștri sunt singurii care își critică țara. Asta îmi amintește de vremea fanarioților, când se cumpăra tronul la înalta Poartă, iar unii boieri încercau să-l mazilească pe domn pentru o poziție de conducere. Cred că trebuie să ne alegem oameni întregi la minte pentru Parlamentul European. ALDE vine cu candidați precum Norica Nicolai sau Renate Weber, niște oameni care știu ce au de făcut și care își susțin țara cu dragoste și hotărâre.”, a declarat ministrul Anton Anton. Cât despre candidatura la Parlamentul European a lui Robert Tudorache, acesta a adăugat: ”Lucrez de ceva vreme cu domnul Robert Tudorache și înțeleg de ce ALDE Argeș l-a nominalizat pentru Parlamentul European. Personal, mă cam încurcă această propunere, pentru că este un om de bază la Ministerul Energiei, urma să aibă loc întâlniri cu parteneri externi…”.

Simona Brătulescu, președinte ALDE Argeș, a declarat de asemenea: ”Filiala ALDE Argeș l-a nominalizat pe domnul secretar de stat Robert Tudorache pentru candidatura la Parlamentul European. Domnia sa și-a depus dosarul săptămâna trecută. Miercurea aceasta, la nivel central, se va face evaluarea tuturor dosarelor și se va decide și ordinea pe listă. Sperăm să obținem un loc eligibil, dar asta va depinde și de propunerile cu care vor veni și celelalte organizații.”.

LASA UN RASPUNS