Medic, despre DOTĂRILE unității! Spitalul de Pediatrie din Pitești ”se bate” cu multe clinici private, la 35 de ani de la înființare

0
206

Spitalul de Pediatrie Pitești a devenit una dintre cele mai moderne unități sanitare destinate copiilor din regiune. În urmă cu doi ani, spitalul a fost dotat cu un computer tomograf, iar de data aceasta vorbim despre dotarea unității spitalicești cu un RMN. De asemenea, în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală au mai fost achiziționate și un ecograf multidisciplinar și un echipament de radiologie grafie/scopie.

Echipamentul de imagistică prin rezonanță magnetică (RMN) ce a intrat în dotarea Spitalului de Pediatrie Pitești a fost achiziționat de Ministerul Sănătății, valoarea echipamentului fiind de 658.653 euro, la care s-au adăugat lucrările de amenajare a spațiului, precum și alte dotări, finanțate din fonduri proprii, suma totală ridicându-se la 493.303,01 lei. Totodată, în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală au mai fost achiziționate și un ecograf multidisciplinar și un echipament de radiologie grafie/scopie, în valoare de 189.805 lei, respectiv 1.398.250 lei.

Managerul Spitalului de Pediatrie din Pitești, Gheorghe Florina, și președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, despre dotarea unității spitalicești cu RMN și CT:

Mihaela Dana Costache, medic șef Radiologie, declară că acum Spitalul de Pediatrie Pitești ”se bate” cu multe dintre unitățile private din țară, din punct de vedere al dotărilor:

De asemenea, în prezența colectivului medical al Spitalului de Pediatrie și a managerilor celor două unități sanitare beneficiare ale proiectelor, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și directorul general al ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, au semnat vineri, 29 noiembrie, contractele pentru proiectele ”Extinderea si dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Pitești”, respectiv “Extinderea, modernizarea si dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Pediatrie Pitești”. La eveniment au participat și patru foști directori ai unității spitalicești.

Directorul general al ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, a declarat la Pitești: ”Când semnăm un proiect în domeniul sănătății sau educației parcă vibrează mai mult decât orice altă satisfacție profesională, pentru că trebuie să investim cât mai mult în educație și sănătate. 

E prima dată când vin în acest spital și sunt impresionat de ceea ce văd aici uitându-mă mai ales la corpul medical, pentru văd că micuții sunt pe mâini bune. De asemenea, felicit Consiliul Județean, spitalele și le doresc să se transforme în realitate tot ce și-au propus.”.
Astfel, la Spitalul de Pediatrie Pitești, prin acest obiectiv de investiții se urmărește îmbunătățirea calității serviciilor medicale furnizate populației deservite, creșterea eficienței, promptitudinii si diversificării acestora în scopul imbunătățirii satisfacției pacienților – copii și tineri în vârstă de până la 18 ani din județul Argeș și din zone limitrofe (Olt, Dâmbovița, Teleorman și Vâlcea) – prin extinderea, modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat. Valoarea totală a proiectului este de 12.936.316,10 lei, din care contribuția Consiliului Județean Argeș este de 2.504.757,09 lei, cu o durată de implementare de 58 de luni, urmând a fi realizate următoarele lucrări:

 Intervenții structurale în concordanță cu soluția din expertiza tehnică;

 Realizarea unui bazin de recuperare în zona curții de lumină, cu dimensiunea de 8×6 m si adâncimea variabilă de 1.2 m, respectiv 1.5m, de tip overflow cu sistem performant de filtrare, climatizare și sistem de dezumidificare a incintei;

 Realizarea unui acoperiș la cota planseului peste parter (H +3.20m) pe structura metalică și învelitoare din panouri sandwich prevăzute cu luminatoare in concordanta cu studiul de însorire realizat pe amplasament;

 Realizarea unui lift exterior pentru accesul în zona de etaj a Ambulatoriului destinat persoanelor cu dizabilități;

 Anveloparea și reabilitarea terasei, în concordanță cu precizările din auditul energetic;

 Lucrări de finisaje interioare și exterioare, utilizându-se materiale de calitate adecvate funcțiunii clădirii;

 Instalații sanitare interioare, instalații alimentare cu apă, instalații sanitare pentru stingerea incendiilor, instalații electrice interioare, instalații curenți slabi – sistem de detecție, semnalizare si alarmare la incendiu, instalatii curenti slabi – date, instalatii termice, ventilatie- climatizare, sistem de dezumidificare a incintei, montaj echipamente;

 Dotările și echipamentele prevăzute pentru această investiție sunt menite să faciliteze desfășurarea actului medical la nivel european. Astfel, spațiul nou creat va fi înzestrat cu piese de mobilier specifice depozitărilor: dulapuri pentru medicamente, aparatură medicală specifică fiecărui tip de tratament, truse pentru medicamente specifice.

Prin realizarea bazinului de tratament se vor asigura servicii de hidrokinetoterapie, care, împreună cu kinetoterapia robotizată și terapia de recuperare virtuală, vor reduce timpii de așteptare pentru pacienți și, nu în ultimul rând, vor conduce la eficientizarea la maximum a activității de recuperare medicală.

Modernizarea Spitalului de Pediatrie Pitești, prin realizarea acestor investiții, a avut drept rezultat atragerea de noi medici specialiști, rezolvându-se astfel problemele cauzate de deficitul de personal. După 35 de ani de activitate, Spitalul de Pediatrie Pitești are cei mai buni specialiști, este dotat cu echipamente moderne și pune la dispoziția micuților pacienți cele mai bune condiții. Invetițiile realizate în ultimii ani au avut ca principal obiectiv accesul copiilor județului Argeș, dar și din regiune, la servicii de sănătate complete și de calitate.”, informează Consiliul Județean Argeș.

LASA UN RASPUNS