Liderii PSD Argeș, reacții după REVOLTA organizației de la Pitești

0
2414

Lideri importanți ai PSD Argeș i s-au alăturat șefului de organizație într-o conferință de presă susținută joi la partid, în urma revoltei din PSD Pitești, după ce Lucrețiu Tudor a fost înlocuit la șefia Administrației Finanțelor Argeș, deși a avut susținerea partidului, dar și realizări pe timpul cât a condus instituția publică de stat.

Președintele PSD Argeș Șerban Valeca a susținut că nu poate fi bănuit nicio clipă de neloialitate față de organizație. El a susținut că nu crede că Braia a fost susținut de cineva anume și a arătat că de vină este o procedură pusă în aplicare de noua șefă a ANAF care a produs nemulțumiri în mai multe județe, inclusiv la regionala Dolj. ”Propunerea cu domnul Tudor la finanțe s-a făcut. Faptul că nu a fost aprobată de noua conducere a ANAF, nu a ținut de Argeș. Au fost proceduri interne derulate în mai multe județe, inclusiv cu o greșeală legislativă la Dolj, la ANAF-ul național unde un om care dăduse examen a fost schimbat și apoi repus pe funcție. În privința limitării legale pe care noi o putem face, am vorbit cu colegii, inclusiv cu președintele Gentea în acea zi, să nu se pripească. Emoțional, e în regulă. Dar de la a ajunge la o astfel de acțiune în lanț e cale lungă, trebuie să ai niște limite ale pasiunii atunci când conduci o organizația mai mare. Eu sper să mai discutăm, să înțeleagă oamenii ce se poate și ce nu, procedurile legale.
S-a discutat și am informat în discuțiile de la București că este o mare greșeală că acel cod administrativ care a fost avizat în Parlament și care a avut comentarii la CCR nu a mai fost repus pe ordinea de zi. Ar fi putut clarifica aceste situații. Am ridicat problema și a legislației privind incompatibilitățile. CCR a avizat anumite articole, pe altele le-a respins, este cazul să reluăm toate aceste proiecte de lege care trebuie aduse în conformitate cu CCR și pentru a le aproba. Vicepreședintele Iordache trebuie să reia toate aceste proiecte legislative care produc tot felul de incertitudini și de nemulțumiri (…)”, a declarat Șerban Valeca în cadrul conferinței de presă, potrivit Proargeș.ro.

Președintele PSD a continuat: ”Am cerut să fie examene, pentru că oricum în afară de miniștri și de secretari de stat nu prea ai cu cine vorbi. Nu știu cine l-a susținut pe domnul Braia. Când am ridicat discuția în CEx, s-a spus că doamna de la ANAF a făcut o anumită procedură. În definitiv și dl Braia este tot membru de partid și tot din Argeș. Eu am vrut ca după toate furtunile am dorit să pot să întăresc organizația Argeș după toate nenorocirile de acum trei ani. Nu vreau să ajung la anchete și discuții în PSD Argeș. Eu nu cred că pe Braia l-a propus cineva anume.”.

La conferința de presă a PSD Argeș au participat mai mulți lideri județeni printre care președintele CJ Argeș Dan Manu și primarii Ion Georgescu de la Mioveni, Liviu Țîroiu de la Câmpulung și Ion Dumitru de la Albota.

Primarul Ion Georgescu susține că nu s-a întâmplat nimic grav în organizația Argeș. El a susținut că este de acord cu Cristian Gentea, că supărarea sa este corectă, însă nu este de acord cu modul de acțiune. Și Ion Dumitru și Ion Georgescu s-au delimitat de Cătălin Rădulescu, cel care anunțase că demisionează din funcția ocupată la PSD Argeș, deși el avea retras sprijinul politic.

Politic, un lider de organizație, care a făcut o promisiune că va promova anumiți tineri, nu s-a întâmplat. Eu sunt de acord cu supărarea lui Gentea, dar nu cu modul cum a acționat. Avem 18.000 de membri. Nu a plecat nimeni din PSD, nu s-a dus nimeni nicărieri. Nu afectează cu nimic administrativ Piteștiul. A fost o manifestare care a scăpat de sub control. Și eu am făcut promisiuni tinerilor mei. Trebuie să te și ții de cuvânt ca să îi promovezi. Unii și-au dat demisia din funcțiile pe care nu le-au avut, alții nu știu ce. Din 18.000 de membri sunt câțiva supărați. Nu s-a întâmplat nimic.”, a declarat Ion Georgescu.

Ion Dumitru a spus că nu este de acord cu unii care s-au alăturat mișcării, făcând referire la Cătălin Rădulescu, și că organizația s-a grăbit cu demisiile, putând să joace altfel această situație. ”Noi trebuia să ne adunăm în Birou și să informăm la București, scris, aceste nemulțumiri și primeam și noi un răspuns, nu să ne dăm demisiile. Eu mă simt aiurea că Bucureștiul nu ține cont de noi.”, a transmis primarul Ion Dumitru, potrivit Proargeș.ro.

LASA UN RASPUNS