Investiții de amploare, în comuna Corbi, cu finanțare de la CNI!

0
506

Primarul Virgil Baciu se poate lăuda cu două investiții ce vor începe să se deruleze anul acesta în comuna Corbi, comună pe care o gospodărește. Ambele proiecte sunt cu finanțare de la Compania Națională de Investiții. Primul proiect este o sală de sport, unde lucrările vor începe în maximum 3 săptămâni, după cum a anunțat chiar edilul local. Este o sală de sport ce va fi situată lângă școală. S-a stabilit câștigătorul licitației, valoarea investiției ridicându-se la suma de peste 6 milioane lei. Vorbim despre o sală ultramodernă, cu 102 locuri, mai spune Baciu.

Cea de-a doua investiție aprobată de CNI presupune reabilitarea şi modernizarea străzilor Ureanu şi Valea Mare (DC 272B) şi amenajarea Văii, în satul Stăneşti din comuna Corbi. Virgil Baciu a declarat că, în această vale nu s-au mai făcut investiţii de dinainte de 1990. Zonele respective au fost afectate de calamităţi în 2019. ”Este o investiţie ce depăşeşte 8 milioane de lei. Proiectarea este făcută deja”, a declarat primarul comunei Corbi.

Alte două proiecte cu finanțare de la bugetul local vor începe peste puțin timp în comună. Primul proiect este de racordare canalizare pe strada Mănăstirii, unde lucrările vor începe în aproximativ o săptămână. A fost de asemenea scos la licitaţie proiectul privind asfaltarea străzii Mănăstirii, pe o lungime de 1,7 kilometri. Valoarea cumulată a celor două proiecte se ridică la aproximativ 1,4 milioane lei, anunță primarul comunei Corbi, Virgil Baciu.

LASA UN RASPUNS