IMAGINI de la sediul APIA Argeș. Angajații protestează în fața instituției. Diminuări SEMNIFICATIVE de salarii

0
2487

Angajaţii centrelor judeţene din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură sunt la acest moment în protest. Inclusiv salariații APIA Argeș sunt în fața sediului protestând până la ora 12.00, iar principala nemulțumire a funcționarilor este că vor primi salarii mai mici începând cu1 ianuarie 2018. Vorbim despre scăderi salariale între 800 și 2800 de lei.

Angajaţii APIA și-au întrerupt activitatea între orele 9.00 – 12.00 şi au ieșit în faţa sediului pentru a trage un semnal de alarmă faţă de scăderile salariile care se anunţă din ianuarie 2018. Șeful Biroului Inspecții, Ion Alexe, ne-a declarat că până acum nu au promisiuni de remediere a situației. Acesta a spus că angajații nu își doresc să fie trecuți pe aceeași grilă de salarizare ca cei din APIA centrală, unde salariile cresc substanțial, dar, dacă până acum exista o diferență de 10% între cele două grile, de data aceasta sunt diminuări serioase la salariu pentru cei din județe. De la 800 până la 2.800 lei, de la salariul unui consilier superior şi până la cel al unui director. ”Salarii egale pentru toți!”, ”Nu vă lăsați manipulați!” ori ”Vom continua cu greva de zel!”, sunt câteva dintre mesajele salariaților aflați în protest.

Pichetarea se va desfăşura şi în centrele locale de la Câmpulung, Curtea de Argeş, Costeşti, Topoloveni, Mioveni şi Domneşti. Majoritatea angajaţilor au semnat pentru această formă de protest. Astfel, la APIA Argeș, atât salariații afiliați la un sindicat, cât și cei care nu fac parte dintr-o astfel de formațiune, sunt la acest moment într-un protest în fața sediului și anunță că în perioada următoare se va organiza și un miting la nivel central la care vor participa înclusiv angajații argeșeni, a declarat pentru Ziarulargeșenilor.ro Ion Alexe, șef Birou Inspecții APIA Argeș.

LASA UN RASPUNS