Filofteia Pally: “Calitatea expozitionala de la Golesti reprezinta o stare de NORMALITATE!”

0
699

Proiectul ”Amenajarea complexului muzeal Goleşti – reabilitarea, conservarea şi punerea în valoare” a fost demarat la data de 11.07.2013, având o perioadă de implementare de 35 de luni. Valoarea totală a proiectului a fost de 10.929.649,88 lei, din care:

o Valoarea eligibilă a proiectului : 7.790.995,30 lei

o Valoarea neeligibilă a proiectului: 1.040.833,70 lei

o Co-finanţarea beneficiarului: 155.819,91 lei

o Valoarea grantului solicitat: 7.635.175,39 lei

Data de finalizare a perioadei de implementare a proiectului: 30.06.2016. În cadrul proiectului s-au amenajat, reabilitat și conservat conacul, muzeul de etnografie, turnul porții, zidul de incintă cu 4 turnuri de colț, zidul de împrejmuire, parcul din jurul conacului, aleile din parc și parcarea.

Stadiul de restaurare, de calitate expozitionala, reprezinta in momentul de fata o stare de normalitate. Am vizitat si alte locuri si prioritatea strategica pentru dezvoltarea economica o reprezinta punerea in valoare a ceea ce reprezinta cultura nationala. Este un argument in plus ca ceea ce este acum la Golesti este un stadiu de normalitate. Cu greu ne-am apropiat de normalitate, inca de la accesarea fondurilor europene.“, ne-a declarat Filofteia Pally, directorul Muzeului Viticulturii si Pomiculturii Golesti.

Obiectivul general al proiectului constă în conservarea, reabilitarea și protejarea Complexului muzeal Golești, un ansamblu arhitectural medieval din cadrul Muzeului Viticulturii şi Pomiculturii aflat pe raza localității Golești, în vederea valorificării potențialului turistic cultural local pe piața turistică națională și internațională.

Obiectivul specific constă în amenajarea, reabilitarea, conservarea și punerea în valoare a complexului muzeal Golești pentru valorificarea resurselor locale și creșterea calității serviciilor turistice în zona centrală a județului Argeș, la 10 km de Piteşti.golesti3 golesti4 golesti5 conacul golesti1

 

LASA UN RASPUNS