„Făt-Frumos din lacrimă”, PREMIERA, la Teatrul Alexandru Davila din Pitesti!

0
267

Anul teatral 2024 debutează la Teatrul „Alexandru Davila” cu premiera „Făt-Frumos din lacrimă”, dramatizare după basmul poetului național Mihai Eminescu. Textul este recomandat de programa școlară în vigoare. Este un basm cult care are ca sursă de inspirație basmul popular românesc, o poveste care ne-a încântat copilăria, provocându-ne imaginația și dorința de a citi. Premiera spectacolului “Fat-frumos din lacrima” are loc duminica, 14 ianuarie, de la ora 19.30, in Sala Mare a Teatrului “Alexandru Davila” din Pitesti.

„Făt-Frumos din lacrimă” a fost publicat pentru prima oară la 15 noiembrie 1870, în revista „Convorbiri literare” (Iași), apoi în volumul postum „Proză și Versuri” (Editor V.G. Morțun, Iași, 1890).
Gabriel Apostol, regizor și actor cu o îndelungată experiență în lumea teatrului de animație, și Clara Dărângă, scenografa spectacolului, aduc pe scenă păpuși mici sau supradimensionate, în mânuire directă, combinate cu proiecții video, creând astfel o lume dinamică, vie, captivantă, unde Făt-Frumos și Ileana Cosânzeana, Muma Pădurii, calul năzdrăvan, împărați și împărătese duc clasica luptă dintre bine și rău. Iar actorii- mânuitori reușesc să creeze imagini inspirate, modificând cu măiestrie semnificația inițială a obiectului (păpușa), generând metafore scenice cu un puternic impact emoțional.

Distribuția: Florin Dobre, George Slătioreanu, Mihai Savu, Marius Furtună, Ionuț Oanță, Aura Floroiu, Cristina Dumitru, Andreea Botescu-Boțîrcă, Olga Podaru, Gabriela Roșu, Cristina Muscalu

Biletele se pot achiziționa de la Agenția teatrală sau accesând următorul link
https://www.mystage.ro/spectacole/fat-frumos-din-lacrima-4260?af=57

LASA UN RASPUNS