Este POVESTEA UNEI FEMEI ÎNDURERATE. Fiul său, de doar 9 ani, a fost diagnosticat cu o BOALĂ CRUNTĂ

0
14363

Este povestea unei mame îndurerate care încearcă prin orice metodă să găsească puterea necesară pentru a reuși să îi aline durerile fiului său, de doar 9 anișori, diagnosticat cu o boală cruntă, leucemie. De 4 ani făcea karate, iar examenul de grade trebuia să îl susțină pe 17 decembrie 2017, ziua în care i s-a făcut rău, iar de atunci, un întreg calvar.

Andrei are o formă de leucemie destul de gravă, iar după mai multe ședințe de chimioterapie la Fundeni, a ajuns la o clinică din Roma, unde a făcut și transplant de măduvă, mama acestuia fiind donator compatibil. Cel puțin un an de zile va trebui să stea în spital, iar costurile de chirie, mâncare, transport și neprevăzute o să coste familia care este plecată cu el aproximativ 1500 euro/lună, adică aproximativ 18.000 de euro/an. Este o sumă pe care familia nu o poate face rost, dar dumneavoastră, oamenii de bine, veți putea face un gest pentru această familie îndurerată, pentru a reuși să strângă banii necesari pentru ca Andrei să aibă o șansă. Puteți dona o sumă cât de mică în contul familiei RO 24PIRB03011C6337001000 (titular Grigore Iulia Oana – mama lui Andrei).

Mai multe amănunte despre starea băiatului, dar și clipele prin care a trecut din decembrie anul trecut și până în prezent, petrecând toate sărbătorile importante, Crăciun, Revelion și Paște, în spital, ne povestește mama lui Andrei, Oana Grigore, aflată la Roma, alături de fiul său:

Băiatul meu se numește Grigore Andrei Bogdan este născut pe 12.11.2008 și este elev la școala Mircea Eliade Pitești, trece clasa a treia. Locuim în comuna Oarja, județul Argeș.
Tuşea cam de vreo lună de zile fără febră, fără alte simptome și nu a cedat la nimic din ce i-am dat. Cu o săptămână înainte de a depista boala am fost cu el la medicul de familie și la consultat și i-a dat ceva de tuse și ceva pentru stomac pentru că în ultima perioada îl durea burtica și avea senzație de vomă și nu mai avea nici poftă de mâncare.
În ultimele săptămâni se învinețea foarte tare și făcând karate de 4 ani și fiind la grupă de avansați am zis că l-au lovit cu putere copii mai mari. Tot cu o săptămână înainte avea gingiile foarte iritate și l-am întrebat ce a pățit și a zis că el crede că s-a periat foarte tare cu periuța. Am fost cu el și la stomatolog și mi-a zis că a făcut o gingivita foarte urâtă și mi-a zis săi dau antibiotic și antiinflamator, după care el se simțea din ce în ce mai slăbit și fără putere.
Pe data de 17 decembrie, anul trecut, avea examen de grade la karate și nu l-a putut susține. Pe 18 decembrie m-am dus cu el la pediatrie și medicul pediatru când la văzut a zis că ne internează și în urma analizelor i-a pus diagnosticul de pancitopenie. Bineințeles că au știut că este altceva mai serios, dar nu mi-au spus decât că trebuie să ajungem urgent la București că are nevoie de transfuzie de sânge că are hemoglobina mică. Am ajuns la București la Fundeni pe 18.12 seara la ora 20.30 pentru că medicul pediatru de la Pitești a solicitat ambulanță cu medic și nu au avut și după mai multe insistențe am plecat la ora 18.00 cu asistent. Medicul de gardă a făcut internarea și a pus diagnosticul de leucemie. Și am început chimioterapia. A doua zi am fost preluați de medicul curant și a început investigațiile. A fost pus diagnosticul de leucemie acută mieloblastică tip M5b. Medicul a zis că are o formă de leucemie destul de gravă, am întrebat dacă este nevoie de transplant și momentan a zis că nu știe depinde de cum reacționează la chimioterapie.
Avea de urmat 5 ședințe de chimioterapie. Prima cură de chimioterapie am stat internați 5 săptămâni și 6 zile acasă, după care am revenit la a doua cură de chimioterapie. Chimioterapia are multe efecte negative : vomă, dureri de cap, de burtică, de oase, stare de agitație, i-a căzut şi părul. Curele de chimioterapie durau cam 5 zile, dar dacă făcea febră il punea pe antibiotic sau dacă analizele de sânge scădeau foarte mult trebuia întreruptă cura de citostatice și continua după ce creșteau valorile. Am făcut 3 cure de chimioterapie la Fundeni până în luna aprilie, spre sfârșitul lunii ne-a externat. La un moment dat nu mai suporta să fie înțepat, plângea foarte tare. Acea branulă trebuia schimbată foarte des de la o mână la cealaltă pentru că de la citostatice i se ardeau venele. Din decembrie de când ne-am internat toate sărbătorile le-am făcut în spital Crăciun, Anul nou și Paştele. Puncția medulară și lombară i se făcea în viu, iar chimioterapia în venă prin branulă. Atunci mi-a spus că în mai când venim să ne facă mie și soțul testele de compatibilitate pentru transplant. În aceste 4 luni cât am stat în spital am văzut foarte multe cazuri, copii cu recidivă sau copii care nu le mai dădeau nici o șansă la viață.
 Nu mai zic că au fost și cazuri care au murit și nimeni nu spunea nimic. 3 săptămâni am avut pauză și în acest timp m-am hotărât că este mai bine să plecăm cu el la o clinică în afară. 

Am luat legătura cu o doamnă româncă de la o asociație de aici din Italia prin intermediul unui alte mămici care am cunoscut-o la Fundeni și care ea a ajuns aici în luna aprilie cu copilul. Pe 4 mai ne-au trimis confirmarea și pe 9 mai am ajuns în Italia la Roma la clinică.
Și în final am fost acceptați la clinică și a confirmat că este nevoie de transplant de măduva. Am scris mesaj doamnei, am trimis toate documentele și dânsa le-a trimis la clinica Bambino Gesu din Roma la profesorul de aici. Noi avem nevoie de bani pentru chirie, mâncare, transport și alte cheltuieli neprevăzute. Nu știm ce perioadă o să stăm aici dar oricum este de durată, cel puțin un an. Aici ajunși i-au făcut analize de sânge și toate investigații posibile lui cât și nouă pentru testele de compatibilitate. Pe data de 27 mai am fost internați pentru chimioterapia de condiționare pre transplant și pe data de 6 iunie ne-au mutat pe transplant. Eu am fost donator și mi-a recoltat celule pe data de 7 iunie și pe 8 a fost făcut transplantul. După transplant face mucozită, scaune diareice, nu poate să mănânce și nici apă să bea. Aici nu am plătit nimic chimioterapie sau transplantul, doar o asigurare de sănătate de 400 euro. A avut nevoie după transplant și de transfuzii de sânge și trombocite…Am uitat să vă spun, când am ajuns aici la clinică trebuia să-i recolteze analize de sânge și abia au reușit pentru că toate venele erau arse de la chimioterapie și practic nu știau pe unde să îl înțepe ca să poată să-i recolteze, plângea pană se înroșea pielea pe el. S-a simțit rău câteva zile, dormea mai tot timpul. Puncția medulară și lombară aici se face numai sub anestezie și la fel nu au putut să-i bage pe venă anestezic, au vrut să-i facă prin venă la picior și nu a vrut să stea și în final l-au anesteziat cu mască. I-au montat și un cateter venos pe piept pe unde a făcut chimioterapie, transplant, tratament și îi recoltează și sânge pentru analize. Dureri foarte mari în gât, afte, nici saliva nu putea să o înghită.”, este povestea unei mămici îndurerate care luptă ca fiul său să poată trece cu bine peste această încercare. Oamenii de bine, despre care știm că s-au mobilizat cu fiecare cauză exemplar, pot să ofere o mână de ajutor aceste familii de argeșeni.

LASA UN RASPUNS