DNA Pitești. Trimis în judecată pentru obținerea ILEGALĂ de FONDURI EUROPENE

0
517

Trimis în judecată pentru obţinerea ilegală de fonduri europene. Un bărbat este acuzat de procurorii DNA-Serviciul Teritorial Piteşti că, timp de trei ani, a obţinut ilegal fonduri nerambursabile de la APIA, în valoare de aproximativ 673.000 lei. Dosarul a fost înregisrtat pe rolul Tribunalului Argeş. Iată ce spun procurorii într-un comunicat de presă:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului NECHIFOR VICTOR, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2012 – 2014, inculpatul Nechifor Victor a formulat la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Argeș, cereri de sprijin pe suprafață aferente campaniilor 2012, 2013, 2014, folosind documente false sau inexacte, pe baza cărora a obținut subvenții din fondurile Uniunii Europene și din bugetul consolidat al statului, în sumă totală de 673.740 lei.
În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului.
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a precizat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 673.740,62 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș, cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie.

LASA UN RASPUNS