Dispar banii din cont! Ti se va goli cardul, cand te astepti mai putin. Proiect

0
712

Te vei trezi cu cardul gol cat ai zice peste! Nici nu stii ce te-a lovit. Recuperatorii vor putea lua direct banii din conturile celor cu datorii la bancă, potrivit unui proiect de lege.
Chiar dacă a fost declarat neconstituţional, proiectul de lege care prevede ca un contract de credit să fie titlu executoriu, fără a mai exista o decizie a unei instanţe de judecată, îşi continuă drumul în Parlament. Cu aviz favorabil de la Comisia Juridică a Deputaţilor, el aşteaptă luna septembrie şi începerea activităţii parlamentare pentru a intra la vot. Contractul de credit redevine mai puternic decât completul de judecată.

La întoarcerea din vacanţă, plenul Camerei Depuitaţilor va avea în dezbatere un proiect de lege, avizat favorabil de Comisia Jurridică a Camerei, după ce în prealabil a fost respins de Senat.

Practic, banii vor putea fi reţinuţi de pe o zi pe alta, fără a mai fi necesare procesul şi decizia unei instanţe de judecată. Dacă nu eşti de acord cu faptul că recuperatorul de creanţe sau banca să îţi pună poprire pe venituri poţi ataca în instanţă poprirea, dar după efectuarea acesteia.

Depus în 2014 de un grup de deputaţi condus de Alina Gorghiu, suferind o serie de amendamente din partea senatorului PSD, Viorel Ştefan, proiectul legislativ a primit iniţial aviz nefavorabil din partea Senatului, iar înainte de vacanţa parlamentară a primit aviz favorabil de la Comisia Juridică din Cameră.

Sursa: Economica.net

LASA UN RASPUNS