DEZASTRU! Ce se întâmplă în Argeş nu s-a mai văzut de 60 de ani! ALERTĂ MAXIMĂ!

0
381

Un bărbat de 72 de ani şi-a pierdut viaţa, marţi după-amiază, în judeţul Argeş, după ce a fost luat de o viitură în localitatea Vedea. De asemenea, tot în Argeş, un bărbat a fost dat dispărut după ce a fost luat de o viitură pe pârâul Merişani din localitatea cu acelaşi nume.

La Dobrogostea, zeci de gospodarii au fost inundate, iar localnicii, copleşiţi de potop, au privit neputincioşi cum bunurile lor sunt distruse de apă. Situaţia este una nemaiîntâlnită, anunţă Ion Popa, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

„Ce s-a întâmplat marţi se întâmplă o dată la 60 de ani. Nu am mai întâlnit. Cum să nu fie un dezastru când la Bascov podul nu a mai făcut faţă, într-un fluviu de 200 metri cub pe secundă. Au prioritate oamenii, pentru că intervenim pentru salvarea lor, scoatem apa din case, iar mai apoi anexele. Suntem în stare de alertă maximă. Nu-i uşor să coordonezi sute de oameni. Acum ne vom concentra pe 17, din cele 45 de localităţi afectate, pentru eliminarea apelor.”, a explicat şeful ISU Argeş.

LASA UN RASPUNS