De duminică, SCAD TEMPERATURILE în toată țara. ANUNȚUL făcut de meteorologi

0
777

Dacă sâmbătă ne mai putem bucura de vremea frumoasă, de duminică meteorologii anunță că temperaturile încep să scadă în toate regiunile.

Sâmbătă 21 octombrie – 22 octombrie, ora 9.00 –  Vremea se va menține caldă. Temperaturile maxime, în scădere ușoară în regiunile din vest și nord-vest, se vor încadra între 17 grade pe litoral și 27 de grade în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 14 grade. Cerul va fi variabil în sudul teritoriului, iar în celelalte regiuni va avea înnorări temporare. În primele ore vor mai fi condiții de ceață în zonele joase.

Duminică, 22 octombrie, ora 9.00 – luni, 23 octombrie, 9.00 – Vremea se va răcori în toate regiunile. Cerul va avea înnorări temporare și, mai ales în timpul nopții, va ploua în vest și nord-vest, unde izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, ploile vor fi slabe și doar pe arii restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană și în Delta Dunării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 24 de grade, iar cele minime se vor situa între 6 și 13 grade.

Luni, 23 octombrie, ora 9.00 – marți, 24 octombrie, ora 9.00 – Vremea va fi în general închisă. Temporar va ploua în majoritatea regiunilor, iar la munte, la altitudini mari, vor fi precipitații mixte. Cantitățile de apă vor fi, pe arii restrânse, mai însemnate. Vântul va avea intensificări locale, cu viteze mai mari în zona montană. Temperaturile maxime vor continua să scadă și se vor încadra în general între 12 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 14 grade.

Marți, 24 octombrie, ora 9.00 – miercuri, 25 octombrie, ora 9.00 – Vremea se va menține în general închisă. Va ploua pe arii extinse în sudul, estul și centrul țării și local în rest. La munte, cu precădere la altitudini mari, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și izolat în rest, îndeosebi în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor continua să scadă, se vor situa în jurul celor normale pentru această dată și se vor încadra între 8 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 14 grade.

În ceea ce privește tendința pentru perioada 25 octombrie – 28 octombrie vremea se va ameliora treptat sub aspectul precipitațiilor. Valorile termice însă se vor situa ușor sub cele normale pentru sfârșit de octombrie.

Sursa: RTV.net

LASA UN RASPUNS