Cum va arăta şi cât de repede va merge cel mai rapid tren din lume!

0
610

Excentricul afacerist Elon Musk propune un mod revoluţionar de transport. Cât credeţi că va putea atinge trenul – fulger?
Proiectul lui Elon Musk ar putea atinge 1300 km/h, asta în condiţiile în care la noi o călătorie cu trenul durează mai mult decât înainte de 1989. Spre deosebire de România, alte ţări bat record după record, întrecându-se în a construi cele mai rapide trenuri din lume. La acest capitol, japonezii stau cel mai bine.

Propunere mult mai tentantă a fondatorului Telsa Motors, Elon Musk

Se pare că este în proiect construcţia celui mai rapid tren Maglev, cu levitaţie magnetică, din lume, ce va costa 52 de miliarde de dolari şi va fi gata abia în 2027. Trenul ar atinge 500 km/h, astfel că 286 de kilometri între Tokyo şi Nagoya ar putea fi străbătuţi în doar 40 de minute. În materie de propuneri, mult mai tentantă este cea a fondatorului Telsa Motors, Elon Musk. Acesta a prezentat proiectul Hyperlop, un sistem de transport pe distanţe medii capabil să atingă viteze de 1300 km/h. Acesta pare imposibil deoarece ar fi mai rapid chiar şi ca un avion de pasageri. Se pare însă că toate tehnologiile necesare proiectului există. Elon Musk a arătat de-a lungul timpului că proiectele lui au prins viaţă, deşi de multe ori părea irealizabile. Dezvoltarea sistemelor feroviare de mare viteză se face cu rapiditate în Franţa, Germania, Spania, Italia, China, Japonia şi Turcia, iar anul viitor şi Arabia Saudită va inaugura o astfel de linie între Medina şi Mecca.

LASA UN RASPUNS