Incredibil! Chinezii creează tricoul a cărui culoare se schimbă în funcţie de evenimentul la care eşti invitat

0
552

Până când vom vedea tehnologia încorporată în aproape orice articol de îmbrăcăminte este doar o problemă de timp, iar acest tip de tehnologie ne-ar putea schimba viaţa mult mai mult decât considerăm noi la acest moment, spun Vernon Chen şi Joanne Lim Jin.

Doi chinezi propun un concept ce ar putea revoluţiona modul în care ne îmbrăcăm. Observăm astfel că tehnologia care poate fi purtată începe să câştige din ce în ce mai multă popularitate.

Designerii chinezi Vernon Chen şi Joanne Lim Jin propun un tricou minune, plin de tehnologie, ce îşi poate modifica forma, culoarea şi modelul în funcţie de momentele zilei ori de activităţile la care iei parte. Este vorba despre tricoul Plexus, care, surprinzător, ne va scăpa de grija de a schimba îmbrăcămintea de câteva ori pe zi, în funcţie de locul în care suntem nevoiţi să mergem.

Spre exemplu, este suficient să ajungi la evenimentul dorit, să descarci dresscode-ul, iar tricoul va lua forma şi culoarea unui sacou cu cravată. Plexus e fabricat dintr-un material pixelat care foloseşte tehnologie nano-magnetică. Astfel, porţiuni din el se pot deschide ca nişte jaluzele sau rulouri pentru aerisire şi pentru a-ţi menţine săzută temperatura corpului.

Este prea frumos să fie adevărat, însă Plexus este acum la stadiul de concept, iar şansele să îl vedem pus în practică sunt undeva prin anii 2020.

LASA UN RASPUNS