Cristian Gentea: “NU BUTONEZ TOATĂ ZIUA, DAR CÂND APĂS “ENTER”, AM TEMELE FĂCUTE!”

0
355

“Va rog, nu ezitați să-mi scrieți. Numai conectat permanent la dumneavoastră voi putea să fiu sigur că sunt pe calea ce bună, că înțeleg perfect și în profunzime comunitatea pe care vreau să o conduc bine, că am știință de toate problemele, dorințele și gândurile piteștenilor mei.”, este mesajul transmis de Cristian Gentea, candidatul PSD pentru Primaria Pitesti, mergand pe ideea ca “Ascultarea cetățeanului nu este un principiu, este o obligație.”.

Iata care este parerea lui Cristian Gentea despre importanta relatiei cu cetatenii:

🔺”Principiul ascultării cetățeanului și respectării dreptului acestuia la opinie liberă, la întrebări, la dezbatere fără cenzură. Cum îl aplicați ca viitor primar?”
Am regăsit întrebarea într-un grup puternic dezvoltat în rețelele de socializare și dedicat Piteștiului nostru, alăturat comentariului corect conform căruia (la momentul respectiv) nu puteam fi identificat la nivelul acestor rețele.
Mi s-a spus că avem două lumi în Pitești: una activă în cartierele aglomerate, la scările blocurilor, pe băncile din parc și una activă și dependentă de informația și comunicarea online. Refuz să îmi împart comunitatea în două!
💯 Avem un singur Pitești, un oraș cu nevoi diferite, obiceiuri de consum diferite, cu o diversitate socio-profesională, cu o societate civilă vie. Avem un Pitești al tuturor si voi căuta, în egală măsură, să mă adresez tuturor.
Este adevărat că, prins în ingineria mea și într-un loc de muncă în care internetul este utilizat în mod specializat și controlat, nu am considerat niciodată că voi avea timp, loc sau semnal să navighez în facebook și nu mi-am dezvoltat, în consecință, un profil personal sau o pagină politică. Am fost permanent conectat la dumneavoastră, pentru că sunt înconjurat de oameni activi în online, prezenți și atenți la semnale. Ca o glumă, am considerat că fiecare trebuie să facă ce poate: eu organizare de partid și fizică nucleară, alții facebook… Și ați văzut ce-a ieșit!
Poate că am greșit deoarece am părut rupt de această “societate” atât de vie, atât de energică și promptă în reacții, atât de fermă în formularea nemulțumirilor sau a așteptărilor. Nu am fost, credeți-mă și nici atât nu mi-am propus asta!
Acum, că m-am alăturat în arena Facebook, cum frumos a scris prietenul meu drag Dumitru Chirlesan (căruia îi mulțumesc pentru cuvintele de încurajare și susținerea arătată), sunt la dispoziția dumneavoastră, pentru dialog, dezbatere, comunicare. Voi fi și la Primărie, utilizând toate resorturile pe care un om de administrație le are pentru a asigura transparența decizională, pentru a menține încrederea oamenilor în deciziile implementate și pentru a fi permanent conectat la ei, la ce probleme au și la ce își doresc.
Până în acel punct, mă voi strădui să răspund aici tuturor problemelor ridicate, probleme care țin de postura mea de candidat și de atributele viitorului primar.
O voi face cu seriozitatea care mă caracterizează, cât pot de prompt și numai cu temele făcute. O voi face, probabil, foarte des, seara, când programul de muncă și de campanie se liniștește și pot fi conectat, în mod concentrat, la mesajele și semnalele dumneavoastră. O voi face cu pertinență și bun simț, valori pe care le aștept de la toți prietenii mei, inclusiv cei din sfera online.
❗Va rog, nu ezitați să-mi scrieți. Numai conectat permanent la dumneavoastră voi putea să fiu sigur că sunt pe calea ce bună, că înțeleg perfect și în profunzime comunitatea pe care vreau să o conduc bine, că am știință de toate problemele, dorințele și gândurile piteștenilor mei.
Putem dialoga oricând folosind mesageria contului meu Cristian Gentea sau a paginii cu același nume. Folosind secțiunile de comentarii aferente fiecărei postări.
La partid, pe stradă, oriunde ne întâlnim.
Din raționamente de coerență și claritate a comunicării, peretele va rămâne pentru mesaje centralizate.
Sintetizat, având în vedere întrebarea de la care am pornit, vă pot spune așa:
❗Ascultarea cetățeanului nu este un principiu, este o obligație.
❗Dreptul acestuia la opinie liberă, la întrebări și la dezbatere nu are cum să-l limiteze Cristian Gentea, X-ulescu sau Y-ulescu pentru că este rezultatul unor secole de evoluție.
❗Cenzura ar fi inamicul meu numărul unu, nu al dumneavoastră!
📌 Dragii mei, aceste mesaje reprezintă o formulă mai atipică de Q&A, în sensul în care ele sunt răspunsul meu la diferite întrebări primite în ultima săptămână, în spațiul public, de la mass media, moderatori online sau cetățeni.
Plaja de dialog este, desigur, mult mai amplă, dar am identificat, împreună cu echipa mea, câteva teme importante care se repetă în spațiul public și asupra cărora consider că este corect și transparent să mă aplec și să răspund. Veți regăsi toate aceste tematici pe pagina mea, pe profilul personal și în mass media.

LASA UN RASPUNS