Cristian Cioacă rămâne în arest preventiv. Magistraţii au decis

0
357

Cu majoritate de voturi, completul de divergenţă al Curţii de Apel Piteşti a decis marţi menţinerea măsurii de arestare preventivă în cazul poliţistului Cristian Cioacă, condamnat de instanţa de fond la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale.

Doi dintre cei trei magistrați care au format completul s-au pronunțat pentru menținerea arestării preventive. Al treilea magistrat şi-a menţinut opinia formulată iniţial şi a votat în favoarea înlocuirii arestării preventive. Această decizie luată de completul de divergenţă este una definitivă, după ce luni nu s-a ajuns la o concluzie unanimă în privinţa stării de arest preventiv a lui Cristian Cioacă, soţul Elodiei Ghinescu.

Facem menţiunea că poliţistul Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeș, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat și la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenție. Sentința instanței de fond a fost atacată ulterior cu apel de toate părțile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama și fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părți civile în dosar, precum și de procurori.

LASA UN RASPUNS