Compania pitesteana Roweb anunta deschiderea unui nou sediu! De data aceasta, in afara judetului

0
8534
Roweb Headquarter

Roweb, companie de dezvoltare software infiintata in 2004, anunta deschiderea celui de-al patrulea sediu, acesta fiind si primul situat in afara Pitestiului.
De la infiintare, Roweb a crescut constant atat ca cifra de afaceri, cat si ca numar de angajati. In 2015, cifra de afaceri a crescut cu 30% in comparativ cu anul anterior, iar numarul de angajati a ajuns la 60, cu 35% mai multi decat in 2014.

Anul acesta au ajuns deja la 70 de angajati si se extind printr-un nou birou, deschis in Craiova. Roweb dezvolta aplicatii web, mobile, enterprise, portaluri online, CMS-uri complexe, solutii CRM, e-commerce sau bazate pe IoT si servicii cloud. De asemenea, ofera servicii de design grafic si UX si ajuta companiile sa se promoveze online.

De ce Craiova?
Craiova reprezinta un puternic centru universitar si un bazin de resurse de luat in seama, aproape de Pitesti si familiar celor de la Roweb, deoarece CEO-ul Viorel Costea a terminat facultatea de Informatica la Universitatea din Craiova.
“In prezent avem 5 developeri cu experienta care lucreaza in noul sediu si, pana la finalul anului, dorim sa mai angajam inca 5”, a precizat acesta. “In urmatoarele luni, avem in plan sa ajungem la 80 de angajati, in total, la toate cele 4 sedii. Colegii nostri din Craiova lucreaza in stransa colaborare cu cei din Pitesti, la diferite proiecte utilizand tehnologiile PHP, Node.JS, Android si ASP.NET, deci ne asteptam la o dezvoltare rapida pentru noua echipa.”

Parteneriat cu Universitatea
“Dorim crearea unui parteneriat cu Universitatea din Craiova pentru a recruta tinere talente dintre studenti”, a mentionat Viorel Costea.
“In plus, vom angaja atat juniori cat si seniori, pentru a acoperi cererile unui numar tot mai mare de clienti.”

Clientii Roweb
In portofoliul de clienti Roweb se regasesc companii din 30 de tari, din Uniunea Europeana, SUA, Canada si Orientul Mijlociu. Aproximativ 10% din clientii companiei sunt afaceri din Romania, iar 90% sunt clienti externi, de la antreprenori si start-up-uri, pana la organizatii cu o vechime indelungata pe piata.

In prezent, Roweb isi indreapta atentia catre cresterea portofoliului de clienti externi, prin proiecte care sa beneficieze de competente de software destul de greu de gasit pe piata, precum Node.js, Angular, Knockout si Ionic. Totodata, datorita maturizarii pietei din Romania si a cresterii nevoilor tehnologice ale companiilor locale, un alt obiectiv Roweb este si cresterea cotei de piata interne.

roweb-web-015

LASA UN RASPUNS