CJ Arges, despre investitiile de la Pediatrie Pitesti, pe fonduri europene!

0
756

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a participat la ședința tehnică săptămânală de analiză a investițiilor, după care a inspectat lucrările la cele două șantiere de la Spitalul de Pediatrie Pitești.
Ambele proiecte – Extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat și Extinderea, modernizarea și dotarea spațiilor de la Urgențe – sunt realizate pe fonduri europene.

La UPU, stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 75%. Se află în curs de finalizare lucrările la sistemul de ventilație – climatizare și se continuă lucrările de finisaje interioare.
La Ambulatoriu, stadiul fizic al lucrărilor a depășit 70%. Deja au început să fie amenajate și o parte din cabinetele medicale și se continuă lucrările la bazinul interior de kinetoterapie.

Am participat astăzi la ședința de lucru săptămânală de la Spitalul de Pediatrie, acolo unde Consiliul Județean Argeș are în implementare două proiecte cu finanțare din fonduri europene. Este vorba despre extinderea Compartimentului de Primiri Urgențe și extinderea Ambulatoriului și modernizarea lui. Am discutat cu antreprenorii problemele cu care se confruntă. Vrem să ne asigurăm că toate proiectele vor fi finalizate în termenul prevăzut în contractele de finanțare și de execuție”, a transmis Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

Investiția în dezvoltarea Compartimentului de Primiri Urgențe este realizată de către Consiliul Județean Argeș cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Valoarea totală a contractului de finanțare este de 3.581.991,26 lei cu TVA.

În ședința de astăzi a Consiliului Județean Argeș a fost aprobată noua valoare a proiectului în suma de 4.117.457,29 lei cu TVA, prin suplimentarea Devizului general cu suma de 449.971,46 lei fără TVA, 535.466,04 lei cu TVA, ca urmare a modificării soluției de realizare a fațadei ,,din considerente de rezistență și stabilitate” imprimând un adaos de siguranță în exploatarea construcției, soluție asumată de proiectant și însușită de executant, de diriginte de șantier și de verificator de proiecte.

Extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Pediatrie Pitești, este de asemenea un proiect realizat de Consiliul Județean Argeș cu fonduri din Programul Operațional Regional 2014-2020 ( Axa Prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, Prioritatea de Investiții 8.1).
Valoarea totală a contractului este de 16.249.463,49 lei cu TVA, din care contribuția pe care o are Consiliul Județean Argeș este de 5.8 milioane lei.

CITESTE SI: CJ Arges: Noul corp P+4 al Spitalului Judetean este finalizat în proporție de 84%!

LASA UN RASPUNS