Cei mai buni studenți, șansă de internship în cadrul companiei Textron

0
687

Un număr mare de studenți a solicitat să se înscrie la cursul Android predat de programatorii firmei Textron, încă de la finalul anului trecut când, timp de 3 luni (octombrie – decembrie 2017), studenții au putut beneficia de informații importante în domeniu preluate de la specialiști. Cursul s-a desfășurat săptămânal și au participat 20 de studenti din anii 3 si 4, specializarile Calculatoare, Electronica precum si Retele si Software pentru Telecomunicati. ”Numărul înscrierilor a fost mult mai mare, din acest motiv realizându-se angajamentul firmei Textron de a continua cursul si în anii următori.”, ne informează profesorul UPIT, Valeriu Ionescu.

Au predat la curs programatori ai firmei Textron, fosti absolvenți ai FECC. S-a lucrat în mediul de dezvoltare Android Studio si cursul a fost absolvit prin prezentarea unui proiect pe un sistem Android (telefon sau tabletă) care încorpora toate noțiunile predate. Tematica abordata a pornit de la elemente simple (crearea unei interfete grafice) pana la cele complexe (rularea de servicii, accesare informatii de localizare sau baze de date).

Pentru studenti, în afara de cunostintele predate, a fost importantă și interactiunea cu persoanele care lucrau deja în mediul privat, iar celor mai buni studenti participanti la curs li s-a oferit șansa de internship în cadrul companiei Textron.

LASA UN RASPUNS