Catalin Gherzan: “Să renunțăm mai întâi la dosarul cu șină și apoi să începem digitalizarea!”

0
817

Să renunțăm mai întâi la dosarul cu șină și apoi să începem digitalizarea!“, este de parere Catalin Gherzan, managerul institutiei de invatamant Lexford Castel. O iniţiativă recentă îi obliga pe angajatori să vireze salariile, pensiile şi alte sume exclusiv pe card, facand exceptie insa persoanele al căror venit nu atinge 60% din salariul mediu din ţară. Tinta? Reducerea folosirii banilor lichizi si accelerarea digitalizării. Protestele apărute au anulat propunerea, iar noua variantă a iniţiativei prevede că angajatorul este obligat ca la solicitarea angajatului să asigure trimiterea prin card sau “cash”.

Dacă prin digitalizare înțelegem doar acele operațiuni care favorizează băncile străine să încaseze comisioane mici, dar nenumărate, de la populație, înseamnă că Guvernul vrea doar să facă și mai mulți bani pentru cei care și așa externalizeaza profiturile.“, declara Catalin Gherzan, spunand de asemenea ca este bine “să nu uităm de milioanele de oameni din zona rurală care nu au nici posibilitatea, dar nici priceperea de a folosi aceste așa zise sisteme digitalizate“.

În România, arata datele Mastercard, numărul cardurilor bancare aflate în circulaţie depăşeşte numărul locuitorilor adulţi, în timp ce doi locuitori din cinci nu posedă nici acum un card bancar. Persoanele care nu deţin carduri bancare sunt în general oameni mai în vârstă sau fac parte din populaţia rurală.

CITESTE SI: Catalin Gherzan: “Evoluăm investind în profesori BINE PREGATITI, dar și care să și EMPATIZEZE cu copiii”

LASA UN RASPUNS