Băsescu a promulgat legea care dă zi liberă pentru îngrijirea copilului! Este iniţiată de un parlamentar de Argeş

0
408

Legea privind acordarea unei zile libere pentru îngrijirea copilului a fost promulgată de preşedintele României, Traian Băsescu.

Acesta a semnat decretul prin care a promulgat proiectul de lege ce a fost iniţiat de către deputatul argeşean Mircea Drăghici împreună cu alţi 25 de parlamentari. Acest proiect prevede mai exact acordarea unei zile lucrătoare libere pe an, părinţilor sau reprezentanţilor legali ai copilului, în vederea verificării stării de sănătate a acestuia. Vor beneficia de această posibilitate şi familiile cu doi copii, iar în cazul celor cu trei sau mai mulţi copii se vor acorda două zile libere pe an, consecutive sau separate, la latitudinea angajatorului.

Liberul se acordă la cererea unuia dintre părinţi, la alegere, respectiv a reprezentantului legal al copilului, justificat ulterior cu acte doveditoare din partea medicului de familie al copilului, din care să rezulte controlul medical efectuat. Cererea trebuie depusă cu 15 zile înainte. Angajatorii vor fi obligaţi să acorde ziua lucrătoare liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului solicitată, iar prevederile legii se aplică atât angajatorilor publici, cât şi celor privaţi.

În ultimele două luni, este a doua lege, iniţiată de către parlamentarul PSD Mircea Drăghici, care devine aplicabilă. Prima viza persoanele cu handicap iremediabil. Acestea nu mai sunt astfel obligate să se prezinte la comisiile de reevaluare a gradului de handicap.

LASA UN RASPUNS