Argesenii au salariile in scadere, insa tot iau mai mult fata de media la nivel national! O spun statisticile

0
347

În luna iulie a acestui an, câştigul salarial mediu brut realizat în judeţul Argeş a fost de 2666 lei, în scădere cu 47 lei (-1,7%) faţă de nivelul realizărilor salariale din luna iunie 2015. Evoluţia descendentă a fost cauzată de dinamica negativă a câştigurilor salariale din sectoarele industrie şi construcţii (-2,4%) şi din servicii (-0,5%). Comparativ cu realizările salariale înregistrate în luna corespunzătoare a anului precedent dinamica câştigului salarial mediu brut la nivelul judeţului a fost pozitivă, creşterea de 6,4% fiind susţinută de toate sectoarele economice, transmite Directia Generala de Statistica Arges. Câştigul salarial mediu net realizat în luna iulie a acestui an a fost de 1923 lei, cu 52 lei mai mic (-2,6%) decât realizările salariale din luna iunie 2015. Scăderea înregistrată la nivelul judeţului a fost cauzată de câştigurile mai mici realizate în sectorul industrie şi construcţii (-3,6%) şi în servicii (-0,7%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul 2014, câştigul salarial mediu net a fost mai mare cu 116 lei (+6,4%) urmare a câştigurilor mai mari înregistrate în toate sectoarele de activitate.
Creşterile câştigului salarial mediu net faţă de luna iunie 2015 au fost determinate de aplicarea prevederilor legale pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, acordarea de premii ocazionale, sume din profitul net şi din alte fonduri, dar şi realizărilor de producţie ori încasărilor mai mari.

Câştigul salarial realizat în judeţul Argeş în luna iulie a acestui an a fost mai mare comparativ cu realizările medii la nivel naţional atât în valoare brută (+4,0%) cât şi în valoare netă (+4,0%).

LASA UN RASPUNS