Argeş, Prahova, Mehedinţi, Dâmboviţa, Vaslui, câteva dintre judeţele unde vor fi alegeri locale în 25 mai

0
215

În 25 mai, odată cu europarlamentarele, vor fi organizate şi alegeri parţiale pentru posturile vacante de primari şi aleşi locali, după ce edilii fie au probleme cu legea şi au demisionat, fie au decedat. Potrivit Mediafax.ro, Constanţa, Buzău, Prahova, Mehedinţi, Argeş, Dâmboviţa, Vaslui, Timiş şi Mureş sunt câteva din judeţele unde vor fi organizate alegeri în 25 mai.

În judeţul Argeş, vor fi organizate alegeri pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean după ce, în 24 februarie, prefectul Cristian Soare a semnat ordinul de încetare a mandatului şefului CJ Constantin Nicolescu, în condiţiile în care Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către Nicolescu. ANI a stabilit existenţa conflictului de interese prin semnarea sau aprobarea de către acesta, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, a 14 contracte (13 contracte în sumă de 1.139.715,84 lei, cu TVA inclus şi un contract adiţional de prelungire a perioadei) încheiate de către CJ Argeş sau instituţii şi servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului cu SC Autopro Mond SA, respectiv, SC Mac Auto SA (societăţi la care Nicolescu este acţionar majoritar, în procent de 92,194% şi, respectiv, 63,08%). Suma totală a celor nouă contracte încheiate sub semnătura lui Constantin Nicolescu, a celor cinci contracte încheiate cu aprobarea acestuia, a celor 12 contracte încheiate de către societăţi la care acesta sau soţia lui sunt acţionari majoritari, precum şi a prestărilor de servicii efectuate instituţiilor şi serviciilor publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş, de către societăţile la care preşedintele CJ Argeş sau soţia acestuia sunt acţionari majoritari este de 1.567.305,45 lei, potrivit ANI.

Constantin Nicolescu a deschis proces împotriva Prefecturii Argeş şi a prefectului Cristian Soare, cerând anularea ordinului prin care acesta constata încetarea înainte de termen a mandatului său de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, pe motiv de conflict de interese.

Pe 13 martie, Nicolescu a depus la Consiliul Judeţean Argeş un document prin care îşi dădea demisia din funcţia de şef al CJ Argeş, invocând motive medicale, iar atribuţiile i-au fost preluate de vicepreşedintele CJ Florin Tecău. De asemenea, în noiembrie 2013, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Nicolescu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul privind contractarea de fonduri Phare de 900.000 de euro pentru patru unităţi şcolare, cu acte false, decizia nefiind însă definitivă.

Constantin Nicolescu este din 2005 preşedinte al PSD Argeş, suspendându-se din funcţie în urma condamnării sale, din luna februarie. Era la al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.

LASA UN RASPUNS