ARGEȘ: 9 copii. Primele VICTIME ale jocului morții, care îi împinge pe copii la sinucidere, ”Balena albastră”!

0
9924

Jocul ”Balena albastră” face victime și în județul Argeș!

Recent, mașina de ucis “Balena Albastră” este bănuită că a adus nenoricirea pentru două familii din România. Au căzut pradă acestui joc doi tineri, de 11 si 14 ani. Stranie coincidență, ambii au fost găsiți spânzurați în podul casei. Rudele și prietenii celor mici spun că ar fi fost prinși în mrejele jocului care s-a dovedit a fi mortal.

Acum aflăm că jocul Balena albastră a început să facă primele victime și în județul nostru. Un număr de 9 copiii de la o școală din Curtea de Argeș, cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, au testat acest joc.Copiii s-au zgâriat pe mâini cu capătul unei ascuțitori, astfel considerând că sunt și ei jucători ai acestei aplicații.
“Copiii au primit consiliere psihologică, am anunțat familiile copiiilor. Vom face ședințe cu părinții în tot județul pentru a-i informa despre acest fenomen. Cu diriginții trebuie să monitorizăm activitatea elevilor atât la ore cât și în pauze pentru a preîntâmpina astfel de cazuri în județul nostru”, a declarat șeful inspectoratului școlar județean, Dumitru Tudosoiu.

Ce trebuie să facă părinții?

Poliţia atrage atenţia asupra jocului virtual “Balena Albastră” (“Blue Whale”), care a produs victime în ţările vecine, şi le recomandă celor care observă că cei din jurul lor şi-au schimbat comportamentul în ultima perioadă, inclusiv în mediul online, să anunţe autorităţile. “Deşi nu este un fenomen în România, vă recomandăm tuturor celor care sunteţi timoraţi sau ameninţaţi de ‘prietenii’ din mediul virtual, să căutaţi sprijin la persoanele dragi sau la autorităţi”, informează Biroul de presă al Poliţiei Române.
Potrivit sursei citate, există ţări în care jocurile accesate în mediul virtual au făcut victime. Ca urmare, Poliţia face apel la atenţie în ceea ce priveşte interacţiunile pe reţelele sociale sau pe alte forme de comunicare pe internet – e-mail, messenger, forumuri. Jocul rusesc “Blue Whale” circulă în special în ţările care folosesc limbi slavice. El are 50 de niveluri şi presupune îndeplinirea de către participant a unor sarcini pe care le primeşte de la un “custode” sau “mentor”. După intrarea în joc, mentorul distribuie participantului sarcini, iar ulterior acesta trebuie să facă dovada că le-a îndeplinit prin trimiterea de fotografii sau filmuleţe.
Sarcinile, trasate pe parcursul a 50 de zile, se referă la automutilare, ascultarea unor melodii cu mesaje suicidale, trezirea în mod sistematic la ora 04,20, vizionarea de filme sau videoclipuri de groază, escaladarea unor clădiri înalte, poduri, izolare de societate. Cei mai afectaţi de acest joc sunt copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani. De aceea, Poliţia recomandă părinţilor să se asigure că ştiu ce activităţi desfăşoară copiii lor în mediul online şi, dacă observă o schimbare a comportamentului în ultima perioadă, să anunţe autorităţile.

LASA UN RASPUNS