Anunț meteo. Cât mai ține vremea bună! De când apar ploile și ninsorile

0
330

Vremea de vară va continua şi în acestă săptămână, când temperaturile se vor încadra între 17 şi 28 grade Celsius. Cel mai cald va fi în vestul şi sudul ţării. După 28 octombrie, meteorologii anunţă o schimbare semnificativă a vremii. Temperaturile vor scădea cu peste 10 grade şi îşi fac apariţia şi precipitaţiile.

În zonele montane, la sfâşitul lunii octombrie temperaturile nocturne vor scădea sub pragul de îngheţ, favorizând apariţia ninsorile.

PROGNOZA METEO PENTRU INTERVALUL 21 OCTOMBRIE – 03 NOIEMBRIE

MUNTENIA

Cu mici variații de la o zi la alta, intervalul 21 – 27 octombrie va fi caracterizat de temperaturi diurne cu mult mai ridicate decât cele specifice perioadei, înregistrându-se valori medii de 22…24 de grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca maximele să scadă, în medie, de la 20 de grade, pe 28 octombrie, spre 12…13 grade începând cu data de 30 octombrie, astfel încât pînă la sfârșitul intervalului de prognoză vor fi valori mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă din an.
În intervalul 21 – 28 octombrie, variațiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, urmând să se înregistreze valori cuprinse, în medie, între 9 și 11 grade. Ulterior, temperaturile minime vor scădea, astfel că în ultimele 4 zile de prognoză media lor va atinge valori de 2…3 grade.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere începând cu data de 27 octombrie.

Sursa: RTV.net

LASA UN RASPUNS