Vineri, in Guinness pub, DEGUSTARE DE VIN de la renumita Crama Cricova! Somelierul Cristi Toader, INVITAT SPECIAL

0
485

Pasionatii impatimiti de vin isi pot desfata simturile la un eveniment special organizat in acest sfarsit de saptamana, in Guinness pub. O degustare de vinuri ce ii va impresiona pe pasionatii interesati de o experienta senzoriala aparte, dar si pe cei care isi doresc sa descopere noi gusturi. Vineri, cu incepere de la ora 20.00, la Guinness pub, va avea loc o degustare de vin de la renumita Crama Cricova Podgorie Republica Moldova, denumită „Perla vinificaţiei moldave”, crama ce reprezintă un Complex Subteran unic, care s-a remarcat în întreaga lume pentru labirinturile sale imense şi pentru vinurile sale excelente. Invitat special al evenimentului, somelierul Cristi Toader, care va face ca seara sa fie una, pe cat de atractiva, pe atat de spectaculoasa.

Beciurile de la Cricova sunt cu adevărat de neîntrecut în lume, astfel ca participantii trebuie sa stie ca vor putea sa isi achizitioneze ulterior din sortimentele care le-au incantat papilele gustative. Vinurile Cricova vor fi prezentate la mese chiar de somelierul Cristi Toader, care va va desfata cu aromele unice si buchetele de vin bine alese.

Vreti sa stiti cate ceva despre vinurile care vor fi prezentate la degustarea de vineri seara? Iata sortimentele care vor sta la loc de cinste si care sunt preparatele culinare cu care se imbina perfect, mancaruri atent pregatite si prezentate de chefii restaurantului Guinness pub:

Spumant Lacrima Dulce, roze, 0.75L – Senzual si proaspat, cu note pronuntate de fructe de padure si flori, spumantul `Lacrima Dulce Rose` este un blend cu totul unic. Un spumant de culoarea somonului, cu un miros floral expresiv si seducator. Gustul este unul cremos, pur, completat de un perlaj fin si catifelat. Este perfect pentru deserturi din fructe rosii si aperitive. Cu o culoare de roz-somon si un miros floral, expresiv si seducator, cu un gust cremos, pur, are un alcool de 10,5% vol. Este perfect pentru aperitive, astfel ca te poti indrepta catre meniul Guinness pub, unde platourile cu aperitive sigur iti vor face cu ochiul. Meniul libanez este unul pe cat de tentant, pe atat de apetisant si savuros, astfel ca, daca vrei ca seara sa fie una perfecta, gusta din preparatele cu specific libanez, iar in randurile ce urmeaza va recomand doar cateva dintre deliciile aflate in meniul bogat de care va puteti bucura: Mezze libanese asortate – cu mumusaca de vinete, tabouleh, humus, masline, baba ganoush si lipie, Mutabal cu vinete, lamaie, patrunjel, rodie, tahine, iaurt, usturoi si focacia, Falafel – cu naut, condimente, susan si lipie, Sambusek, cu branza sau carne – preparat cu branza sau carne tocata de vita, ulei de masline si patrunjel, Sambusek cu spanak – cu spanac, ceapa, ulei de masline, Kibbeh – preparat din carne tocata de vita, ceapa, patrunjel, sare, piper si bulgur, Mix aperitiv – compus din sambusek cu carne, sambusek cu branza, sambusek cu spanac si kibbeh. De asemenea, in meniul restaurantului, pot fi comandate si aperitive precum: Bruscheta Mix, Bruschete cu rosii si telemea, bruschete cu somon fume si salata de vinete.

Vin Prestige Codru, roșu sec 0.75L – Rezultat prin cupajarea soiurilor Cabernet-Sauvignon și Merlot, “Codru”este un vin expresiv, bine structurat și bogat în tanini. Denotă un buchet complex, cu semne nobile de maturare în butoaie de stejar. Gustativ confirmă senzațiile de rotunjire și catifelare cu note fructate de prună uscată și fructe de pădure. A fost maturat în butoaie de stejar timp de 12 luni. Cu un miros de rodie coaptă, cireşe coapte, scorțișoară, lemn de stejar, vanilie, un gust bogat, rugos, ferm are alcool de 14% vol si merge perfect cu preparate din miel cu ierburi aromate, carne de vânat, friptură de fazan, brânzeturi nobile, astfel ca puteti comanda, din meniul bogat si diversificat al restaurantului Guinness pub, platourile cu branzeturi, de grill oriental ori delicioasele deja celebre preparate cu specific libanez pe care doar la Guinness pub le gasiti.

Vin Vintage Roze, sec, 0.75L – Un rose proaspăt și luminos, de culoare roz pal. Cupajul sublim dintre Cabernet-Sauvignon, Shiraz și Merlot face acest vin inedit. Aroma vinului este surprinzătoare, cu note ușoare de fructe roșii și condimente. Gustul este fin, plăcut, cu o mineralitate ridicată. Postgustul este unul revigorant și persistent. Cu o culoare de roz-pal si un miros de pomușoare, căpșune, trandafir, afine, cu un gust ușor, echilibrat, post gust mediu spre lung, acest sortiment de vin merge perfect cu un platou cu fructe, fructe de mare ori salate, iar oferta Guinness pub este una bogata in delicii frumos prezentate si cu gusturi desavarsite. Poti alege Midii cu sos rosu, Fritto misto cu creveti, midii, calamar, salau si legume, Creveti in crusta Panko, Caracatita la gratar, dar si Salata cu pui crocant, Salata cu somon proaspat ori Salata roast beef.

Spumant Lacrima Dulce, alb, 0,75 L – Produs prin fermentare naturală din struguri din grupa Muscat, spumantul păstrează gustul virgin al mustului, cu concetraţia înaltă a glucozei naturale şi conţinutul redus de alcool. Se distinge prin culoarea sa aurie şi buchetul dezvoltat, suplinit de gustul proaspăt al bobiţei răscoapte. Culoarea, de un galben-strălucitor si un miros de ananas, dulceaţă de caise si miere, un gust dulceag, moale si fin, are alcool de 10,5% vol si este recomandat sa fie consumat alaturi de fructe insiropate ori deserturi alese, iar oferta Guinness pub cu deserturi libaneze face ca seara sa fie una intradevar speciala. Cu delicicii precum La Yale Liban, cu banane, fistic si sirop de portocale, Kataef cu crema de lapte sau cu nuca ori Konafa cu caimac si inghetata de vanilie, momentele vor ramane impregnate in papilele gustative mult timp dupa terminarea mesei, mai ales ca desertul face pereche perfecta cu un vin bun, acesta din urma putand sa intensifice aromele si astfel sa te bucuri de o seara de neuitat la restaurant.

 Despre Crama „Cricova”

Pe bună dreptate, denumită „Perla vinificaţiei moldave” – “Cricova”, reprezintă un Complex Subteran unic, care s-a remarcat în întreaga lume pentru labirinturile sale imense şi pentru vinurile sale excelente.

„Cricova” este prima întreprindere din Moldova, care produce vin spumant după metoda celebrului călugar Dom Pérignon – „Méthode Traditionelle”. Tehnologia este una complexă şi presupune fermentarea secundară în sticlă şi o maturare ulterioară cuvée.

Beciurile de la Cricova sunt cu adevărat de neîntrecut în lume. Aici istoria, arheologia și arta vinificației unite într-un tot întreg au format un adevărat Oraş Subteran. În prezent, oraşul vinicol se întinde pe o suprafaţă de 53 de hectare, iar galeriile subterane, transormate în străzi, au o lungime totală de 120 de kilometri. Adâncimea la care sunt situate labirinturile poate ajunge chiar şi la 80 de metri, în funcţie de relief. Ca într-un adevărat oraş, aici se regăsesc străzi, semafoare şi indicatoare rutiere. Doar că drumurile labirintice au denumiri mai neobişnuite precum: „Cabernet”, „Dionis”, „Feteasca”, „Aligote”, „Sauvignon”, astfel, fiecărei străzi în parte îi corespunde numele vinului care se păstrează în nişele adiacente.

Daca ti-am trezit simturile, poti sa te opresti la un pahar, la final de saptamana, in Guinness pub, unde delicioasele preparate libaneze vor sta la loc de cinste. Se va comanda mancare a la carte, astfel ca clientii isi vor alege mancarea ce ii tenteaza cel mai mult din lista de meniu, vor savura vinuri alese si se vor bucura de o seara de vineri de neuitat. Rezervarile se fac la numarul de telefon: 0724.329090.

LASA UN RASPUNS