VINE GERUL! Ce spune sefa ANM despre temperaturile din aceasta saptamana!

0
211

Directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, anunta la Digi 24 ca vremea va deveni geroasa in urmatoarele zile. Iata ce inseamna acest lucru:

Luni, 10 ianuarie 2022: vremea va continua să se răcească. „Ne așteptăm la o vreme în răcire de la o zi la alta. Dacă mâine maximele la nivelul întregii țări se vor situa de la -2 până la 7 grade Celsius, de marți procesul de răcire va deveni mai intens. Vorbim de temperaturi în scădere, cu minime care care în drepesiuni să se situeze la -12 -13 și -3 în restul țării, în zona litoralului. Vor fi temperaturi negative în toată țara. E posibil ca miercuri și joi, pe parcursul nopților și dimineților să consemnăm cele mai scăzute valori ale temperaturilor minime de până în prezent din luna ianuarie, care în zonele depresionare e posibil să scadă la -15, -17 grade”, a transmis directorul ANM, la Digi24. Spre sfârșitul săptămânii, însă, vremea se va încălzi.

Prognoza meteo MARTI. Vremea va continua să se răcească devenind geroasă noaptea, local în vest, nord-vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 4 grade, iar cele minime, în general între -13 și -3 grade. Vor fi înnorări, mai persistente în Oltenia, vestul Munteniei şi sudul Banatului unde vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, dar şi în Moldova şi în Dobrogea unde pe arii restrânse va ninge slab. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului, dar numai izolat vor mai fi posibile precipitații. Vremea în BUCUREȘTI se va răci față de ziua precedentă. Cerul va prezenta înnorări, iar mai ales în prima parte a intervalului vor fi condiții de ninsoare slabă. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, cu rafale de 45…50 km/h, amplificând senzaţia de frig, apoi va slabi treptat în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -5…-4 grade.

Prognoza meteo MIERCURI. Vremea va fi rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în special în vest, nord şi în centru. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -16 şi -7 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în sud-vestul ţării unde izolat va ninge slab, iar la sfârşitul nopţii şi în regiunile nordice. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, iar în prima parte a intervalului şi în estul şi sud-estul teritoriului, amplificând senzaţia de frig. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

Prognoza meteo JOI. Vremea se va menține rece, geroasă dimineaţa îndeosebi în vestul, nordul şi centrul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 5 grade, iar cele minime mai ridicate decât în noaptea precedentă se vor situa între -9 şi 1 grad. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile nordice, centrale și estice, unde mai ales noaptea, pe arii restrânse, se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei.

Vântul va prezenta intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h spulberând zăpada, iar pe arii restrânse și la intensitate mult mai redusă și în restul teritoriului. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură.

LASA UN RASPUNS