Universitatea din Pitesti si-a deschis portile! Festivitatea inceputului de an universitar, presarata cu multe momente artistice

0
500

Deschiderea anului universitar 2022 – 2023, la Pitești! Astăzi, 3 octombrie, în Piața Primăriei, Universitatea din Pitești a organizat, în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești, festivitatea de deschidere a anului universitar 2022 – 2023, la ceas aniversar: celebrarea a 60 de ani de învățământ universitar în județul Argeș!

În prezența unei numeroase asistențe formată din studenți alături de familiile lor, dar și din piteșteni veniți să se bucure de acest moment festiv al mediului academic argeșean, au fost prezentate momente artistice inedite susținute de studenți.

Dupa momentele de dans si karate, au urmat unele de voie buna, la care au participat studentii artisti, de la cei cu talent la un instrument muzical, pana la cei care au distrat audienta cu cantece moderne ori populare.

 

Reprezentanți ai conducerii universității, precum și ai administrației locale și județene, au luat cuvântul, exprimând apreciere și recunoștință pentru cele șase decenii de contribuție în viața academică a Argeșului și pentru rezultatele frumoase obținute de către absolvenții acestei universități de prestigiu.

Universitatea din Pitesti va invita sa va bucurati alaturi de ea, intr-un nou an academic, care se adauga la cei 60 care deja au trecut. (…) Astazi suntem noi cei care tinem cu tot dinadinsul sa facem din Universitatea din Pitesti un reper academic, educational si nu in ultimul rand un reper civilizational. Universitatea din Pitesti trebuie sa fie in inima cetatii, de aceea, iata, din nou deschidem anul academic aici, in inima cetatii, in fata municipiului care ne gazduieste“, a declarat Dumitru Chirlesan, rectorul UPIT, la deschiderea noului an academic (vezi DECLARATIE VIDEO).

 

Este al doilea în care continuă povestea: inima cetății bate în Piața Primăriei, la începutul anului academic, din sute de piepturi tinere!
Sunt aici cei care pornesc pe un drum al pregătirii, în cazul bobocilor, sau încep specializările, în cazul celor din anii mai mari, și, în mod fericit, acoperă cele mai multe domenii de pe piața muncii – de la IT la inginerie, agronomie, drept, economie, jurnalism sau teologie!
Ne dorim ca tinerii să rămână acasă, să aibă joburi în concordanță cu pregătirea lor superioară, să-și întemeieze familii și să își asume faptul că Piteștiul este în mâinile lor.
Pentru mine este și o mândrie, dar și o datorie să susțin, în numele municipalității, orice parteneriat și proiect comun cu mediul academic, deoarece sunt conștient că numai astfel, prin creșterea nivelului de educație și performanță, de implicare, vom avea comunitatea la care visăm!
Felicitări universitarilor pentru asumarea unei profesii vocaționale și succes, alături de studenții dumnealor! Să aveți un an academic excepțional!”, a declarat Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești.

Am umpic de emotii, pentru ca sunt un produs al acestei institutii de invatamant, am terminat in urma cu 20 de ani si chiar ma mandresc cu lucrul acesta. Vreau sa va transmit ca dumneavoastra, atat dascalii, cat si studentii aveti o misiune aparte, si anume sunteti cei care veti construi viitorul generatiei ce va urma. Intr-o perioada in care pare ca cea mai importanta problema cu care se confrunta, nu doar Romania, ci Europa in general, este resursa umana, cred ca misiunea dumneavoastra este una cu atat mai inaltatoare si cu atat mai importanta.“, a transmis vicepresedintele Consiliului Judetean Arges, Adrian Bughiu, prezent la manifestare. (vezi DECLARATIA VIDEO).

Spunem bun venit studentilor nostri, aici, in inima cetatii, alaturi de reprezentantii conducerii administrative centrale si locale, alaturi de partenerii nostri strategici din mediul socio-economic, din invatamantul preuniversitar care intotdeauna au fost alaturi de Universitatea din Pitesti si poate acum mai mult ca oricand dovedesc ca universitatea noastra reprezinta un pilon important al comunitatii in care existam. (…)“, a fost cuvantul de deschidere adresat de catre presedintele Senatul;ui UPIT, Mihaela Diaconu (vezi DECLARATIA INTEGRALA).

 

Însoțiți de urările de succes în noul an universitar ale vorbitorilor și de binecuvântarea transmisă de Episcopia Argeșului și a Muscelului, participanții la festivitate au pornit, în parada devenită tradiție, către sediul Rectoratului Universității din Pitești, unde festivitățile de deschidere a anului universitar au continuat.

LASA UN RASPUNS