Un olimpic la informatică a susținut Evaluarea Națională în sesiunea specială! Nu s-a descurcat grozav la română

0
738

Toate unităţile şcolare desemnate ca centre de examen pentru Evaluarea Naţională au avut obligaţia să asigure logistica necesară pentru desfăşurarea şi susţinerea probelor scrise de către candidaţi, conform Metodologiei şi procedurilor în vigoare.

La sesiunea specială, din acest an, a examenului de Evaluare Naţională a participat, din judeţul nostru, elevul Oncescu Costin Andrei de la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” Câmpulung, calificat la Olimpiada Balcanică de informatică pentru juniori. Sesiunea specială a avut loc la Bucureşti, Şcoala Gimnazială „Tudor Arghezi”, în perioada 11-16 iunie, elevul nostru obţinând notele: 8.60 la limba şi literatura română şi 10 la matematică.

În ceea ce priveşte desfăşurarea examenului de Evaluare Naţională – 2014, acesta a demarat cu etapa de înscriere a absolvenţilor de clasa a VIII-a, în perioada 16 – 18 iunie 2014, când s–au înscris 5404 elevi. În acest an am avut 10 cazuri speciale: 3 – dictare, 5 – prelungirea timpului, la domiciliu – 1, la spital – 1.

Pentru desfăşurarea examenului de Evaluare Naţională din acest an, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a prevăzut, conform metodologiei, susţinerea celor două probe srise: de limba şi literatura română, respectiv matematică, în 128 de şcoli gimnaziale din judeţul nostru, stabilite ca centre de examen. Dintre acestea, 32 sunt şi centre de comunicare pentru centrele de examen arondate.

LASA UN RASPUNS