Managerul “Lexford Castel”, Catalin Gherzan, despre bursele scolare si noile criterii de acordare: “Ar putea fi un plus pentru elevii care într-adevăr merită!”

0
333

Ministerul Educației schimbă regulile privind acordarea burselor de merit și cele rezultate în urma olimpiadelor și concursurilor școlare. Elevii cu rezultate bune la învățătură vor primi burse de merit, doar dacă vor avea mediile mai mari de 9,50 sau dacă obțin rezultate la olimpiade și concursuri școlare, incepând cu anul școlar 2024-2025. Se acordă burse chiar si de până la 3.000 de lei pentru elevi, mai exact Bursa de excelență olimpică I este cuprinsa intre 750 si 3000 de lei. De asemenea, Ministerul Educației propune și un nou tip de bursă, de reziliență, pentru elevii cu medii de peste 7.

După ce timp de câteva luni bune și cei cu medii mici au primit bursa in valoare de 450 de lei lunar, legea a starnit multe controverse, atat in randul cadrelor didactice, a parintilor, dar si a elevilor. Managerul Lexford Castel, Catalin Gherzan, atrage atentia ca este bine ca lucrurile sa se faca profesionist, pentru a nu mai permite loc de interpretari ale legii, in acest sens elevii cu rezultate bune si foarte bune vor fi cei care vor fi rasplatiti cu burse pe masura eforturilor depuse, asa cum intr-adevar merita. “Decizii destul de alambicate care dacă ar fi puse la liniuță, fără a da loc interpretărilor și făcute profesionist pentru a avea și eficiență, ar putea fi un plus pentru elevii care într-adevăr merită.”, a comentat managerul unitatii de invatamant privat Lexford Castel, Catalin Gherzan.

Iata mai jos care vor fi bursele care vor fi acordate incepand cu anul 2024 – 2025, potrivit Ministerului Educatiei:

Bursa de excelență olimpică I – intre 750 si 3000 de lei
Bursa de excelență olimpică II – 700 de lei
Bursa de merit – 450 de lei
Bursa socială – 300 de lei
Bursa pentru mame minore – 700 de lei
Bursa tehnologica – 300 de lei.

LASA UN RASPUNS