Tăriceanu: Andrei Gerea, pe lista scurtă a ALDE cu propuneri de miniștri

0
681

Fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că vicepreședintele la nivel național, deputatul de Argeș Andrei Gerea este pe lista scurtă a posibililor miniștri în viitorul Guvern, dacă ALDE va forma majoritatea parlamentară.

“Pot să vă fac o mărturisire. Îl cunosc pe Andrei Gerea de când era foarte tânăr. De când a început activitatea politică în mediul liberal. Este unul dintre oamenii în care am avut încredere și i-am acordat încredere permanent, atât în Parlament, unde a ajuns în funcția de lider de grup, cât și ca ministru al Economiei.
După aceea, l-am susținut personal pentru a ajunge ministru al Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, unde a făcut o figură foarte bună, deși a avut un mandat de numai un an de zile. M-a surprins plăcut cu capacitatea sa de a sesiza problemele și de a găsi soluțiile.
Și Andrei Gerea și organizația municipală au fost pe primele locuri în ALDE, au obținut rezultate foarte bune, concretizate într-un număr important de consilieri locali, consilieri județeni și vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș.
Vreau să mă pot baza pe oameni ca Andrei Gerea cu experiența pe care a căpătat-o în decursul activității de parlamentar și ministru, pentru a avea un grup puternic în viitorul Parlament.
Și mai important, cred că, în acest fel, argeșenii vor avea întotdeauna un reprezentant care le cunoaște problemele, care este atașat de județ și care încearcă să rezolve problemele cu care toate comunitățile se confruntă.
Vă pot spune cu sinceritate că Andrei Gerea se află pe lista scurtă a viitorilor miniștri din partea ALDE.
Eu sunt un om foarte rațional. Primul obiectiv pe care trebuie să îl atingem este să câștigăm încrederea concetățenilor noștri de a intra în viitorul Parlament. Dacă vom avea această reușită, este un grad mare de probabilitate să facem o majoritate împreună cu PSD. Cred că USL, care a guvernant din 2012, este un bun exemplu de guvernare între un partid de factură liberală și unul de factură social-democrată. Fiecare are interesul de a rezolva problemele oamenilor care îi susțin și putem împleti în mod eficient politicile și viziunile noastre în actul de guvernare. Dacă vom ajunge la guvernare, foarte probabil că da, Andrei Gerea va face parte din viitorul Guvern”, a declarat copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

LASA UN RASPUNS