SUTE de PERCHEZITII, chiar acum, în Arges, alte 27 de județe din țară, precum și în București!

0
425

Sute de percheziții au loc în această dimineață în 28 de județe din țară și în București. Procurorii DIICOT și structuri locale de polițiști de Crimă Organizată au organizat 386 percheziții. La nivel național se acționează pentru destructurarea mai multor grupări care au comis cele mai grave infracțiuni de crimă organizată. În Argeș oamenii legii au avut descinderi la o grupare acuzată de proxenetism și trafic de persoane. 24 de persoane, suspecți, victime și matori vor fi duse la audieri la sediul DIICOT Pitești.

„La data de 11.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO și a unităților subordonate efectuează un număr de 386 de percheziții domiciliare, în cadrul unor ample acțiuni, vizând destructurarea unor grupări infracționale organizate, acțiuni ce se derulează concomitent pe raza județelor Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeș, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin, Timişoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj şi Bistriţa Năsăud şi în municipiului Bucureşti.

Acţiunile procurorilor DIICOT și Poliției Române, declanşate la nivel naţional, sunt rezultatul activităţilor investigative derulate în 24 de cauze penale instrumentate de către 21 de structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competenţa direcţiei, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranți, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, trafic de migranți, înșelăciune sau șantaj”, a informat DIICOT.

LASA UN RASPUNS