S-a votat DUBLAREA ALOCAȚIILOR pentru copii. Discuții aprinse în Parlament

0
4446

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, a admis, joi după-amiază, majorarea bugetului Ministerului Muncii pentru creșterea de la 1 martie 2019 a alocațiilor pentru copii. Amendamentul opoziției nu a fost susținut de Guvern, dar a trecut la vot. Creșterea alocațiilor a fost adoptată la limită în Parlament. S-au înregistrat 123 de voturi „pentru”, 119 voturi „contra” și o abținere.

Astfel, alocațiile vor crește de la 84 la 150 de lei pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, și de la 200 la 300 de lei pentru copii cu vârsta de până la doi ani de zile, potrivit deputatului PNL Robert Sighiartău.

Colaiția PSD-ALDE vrea reluarea votului pe amendatul PNL adoptat, joi de Parlamentul, care prevede creșterea alocației pentru copii de la 84 la 150 lei, deoarece este neconstituțională alocarea sumelor pentru majorare din excedentul bugetar de pensii, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Sursele citate au explicat că amendamentul este inaplicabil deoarece liberalii vor ca sumele pentru creșterea alocațiilor copiilor să fie luate din excedentul bugetar de pensii, lucru care ar fi neconstituțional. Prin urmare, majoritatea PSD-ALDE va corecta amendamentul pentru ca banii să fie alocați din altă parte, au adăugat sursele politice.

LASA UN RASPUNS