PSD cere “o largă consultare privind Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR)

0
101

PSD cere Guvernului să renunțe la “atitudinea arogantă și autosuficientă pe care a manifestat-o în legătură cu PNRR până în prezent și să accepte dialogul și colaborarea cu toate forțele care pot contribui la realizarea acestui proiect național”. De asemenea, social democrati mai transmit ca este necesara o largă consultare privind PNRR, astfel încât acesta să răspundă cerințelor reale de dezvoltare ale României și să nu mai fie respins de către Bruxelles.

Din cauza intereselor de partid ale celor din actuala coaliție de guvernare, România înregistrează eșec după eșec în ceea ce privește Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR).

Fiecare zi pierdută costă enorm! Și nu este vorba doar despre miliarde de euro, ci și de ratarea unei oportunități de dezvoltare a României.

Guvernul Cîțu a făcut un PNRR care nu corespunde nevoilor reale ale României și nici cerințelor UE.

Într-o nouă tentativă de refacere a PNRR, Guvernul Cîțu a redus solicitările de finanțare la 29 miliarde de euro, deși suma anunțată inițial a fost de aproximativ 80 de miliarde de euro.

PSD cere Guvernului să renunțe la atitudinea arogantă și autosuficientă pe care a manifestat-o în legătură cu PNRR până în prezent și să accepte dialogul și colaborarea cu toate forțele care pot contribui la realizarea acestui proiect național.

PSD solicită ca în Parlament să fie organizată o dezbatere privind PNRR la care să participe reprezentanții Guvernului, parlamentarii, experții tuturor partidelor parlamentare, asociațiile administrațiilor locale, reprezentanții patronatelor și sindicatelor, ONG-uri, dar și specialiști din mediul economic și academic.

O largă consultare privind PNRR este necesară, astfel încât acesta să răspundă cerințelor reale de dezvoltare ale României și să nu mai fie respins de către Bruxelles!“, a declarat Simona Bucura Oprescu (foto interior), deputat de Arges si secretar executiv al PSD Arges.

LASA UN RASPUNS