Percheziții în Pitești și alte 3 localități din Argeș! CLONAU CARDURI și furau banii din ATM

0
714

Poliţiştii BCCO Piteşti sub coordonarea procurorilo DIICOT au organizat miercuri dimineaţă 27 de percheziţii la 4 grupări suspectate că au clonat carduri ale unor cetăţeni din UE. În judeţul Argeş au avut loc 8 percheziţii, câte una la la Piteşti, Câmpulung, Căteasca 5 la Răteşti.
Au mai fost organizate 5 descinderi în judeţul Constanţa, 5 în Gorj, 6 în Bucureşti, 2 în judeţul Ilfov şi 1 în judeţul Buzău. Iată ce spun poliţiştii în comunicatul remis redacţiilor:

”La data de 8 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, efectuează 27 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Argeș, Constanța, Gorj, Buzău, Ilfov și București.
În activități sunt angrenați și polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din București, Constanța, Gorj, Vâlcea și Buzău.

Activitățile au loc într-o cauză în care se efectuează cercetări faţă de 4 grupări, formate din 24 de persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Până la acest moment, în urma perchezițiilor, au fost ridicate cititoare de carduri provenite din ATM-uri, dispozitive de copiere și stocare a datelor cardurilor bancare, dispozitive prevăzute cu microcamere video pentru înregistrarea codurilor PIN, componente si instrumente necesare confectionarii unor astfel de dispozitive, precum și cannabis.

Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada mai 2016 – decembrie 2018, persoanele în cauză ar fi confecționat și montat dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare, la ATM-uri din străinătate, respectiv dispozitive de copiere a datelor stocate pe carduri de alimentare cu combustibil, la terminale de plată amplasate în țări membe UE.

Clonele de carduri astfel obținute ar fi fost folosite la retrageri de numerar în țări precum Taiwan, Hong Kong, Republica Dominicană, precum și la alimentări cu carburant, în România și Luxemburg, unde membrii grupărilor ar fi alimentat în mod fraudulos, în interesul altor persoane, combustibil în valoare de aproximativ 50.000 de euro.

Astfel, au fost păgubite 25 de persoane vătămate din Suedia, Finlanda, Olanda, Italia, Danemarca, Belgia și Estonia.

20 de mandate de aducere vor fi puse în executare.

Pentru soluționarea cauzei, polițiștii români au cooperat cu autorități judiciare din Suedia, Finlanda, Danemarca și Luxemburg, la sediul Eurojust fiind organizate reuniuni de coordonare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din Poliția Română.”.

LASA UN RASPUNS