Nicolae Georgescu, despre “punerea în valoare a patrimoniului cultural românesc prin PNRR”

0
114

Nicolae Georgescu, deputat PSD de Argeș, a transmis ca, actualul Guvern lucrează pentru punerea în valoare a patrimoniului cultural românesc prin PNRR.

Bugetul alocat, în total, investiției în rute culturale este de 103,5 milioane euro. Cu acești bani, vor fi create 12 trasee turistice-culturale, printre care şi ruta castelelor. Cinci castele vor fi renovate şi va fi creat un traseu cu 30 de situri care vor fi legate la o aplicaţie pe telefon şi la un site web, a explicat Georgescu.

Mă interesează ca printre cele 5 castele ce vor fi renovate să se regăsească și Castelul Peleș, cel mai vizitat din România, simbolul monarhiei românești, a cărui restaurare devine urgentă.

De asemenea, sunt interesat ca în cele 12 rute tematice să fie incluse cât mai multe destinații turistice și monumente istorice (cule, biserici fortificate, biserici de lemn, cetăți, castre romane) din județul Argeș.

Îi voi solicita acest lucru domnului Hegedüs Csilla, secretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prin intermediul unei întrebări parlamentare.

Cu PSD la guvernare, cu fondurile din PNRR, Județul Argeș își va spori numărul de turiști și va crește din punct de vedere economic.“, a declarat deputatul Nicolae Georgescu.

LASA UN RASPUNS