„Jeune & jolie” și „Occident”, noile filme la Cinematograful „București”

0
651

„Jeune & jolie” și „Occident”, noile filme la Cinematograful „București”. Sâmbătă, 14 iulie 2018, ora 18.00, la Cinematograful „București” din Pitești este programat un film francez care merită văzut, „Jeune & jolie” („Tânără și frumoasă”), în regia lui François Ozon. Cu Marine Vacth, Géraldine Pailhas, Frédéric Pierrot, Fantin Ravat. „Jeune & Jolie” spune povestea lui Isabelle, o adolescentă pariziană în vârstă de 17 ani, de familie bună, care se prostituează din pură plăcere. Filmul reprezintă portretul lui Isabelle în patru anotimpuri și patru melodii. De la trezirea sexualității, la prima ei experiență. De la explorarea dragostei, până la căutarea identității. Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 15 iulie, ora 18.00, e film românesc la Cinematograful „București”, și anume „Occident”, un film de Cristian Mungiu. În rolurile principale: Tania Popa, Alexandru Papadopol, Coca Bloos, Dorel Vişan. Muzica filmului e semnată de Ioan Gyuri Pascu și Petru Mărgineanu.
Filmul lui Mungiu arată cum în Occidentul „lui” suntem trataţi, culmea, tot cu „românisme”, într-o tragicomedie cât se poate de realistă despre lipsa noastră de orizont într-un spaţiu şi un timp din ce în ce mai sufocante. Umorul ţâşneşte natural şi spontan din dialoguri şi situaţii pe care le poţi întâlni oricând pe stradă sau din care fiecare dintre noi avem în jurnal exemple cu duiumul.
Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru student și pensionari și de 75% pentru elevi.

LASA UN RASPUNS